Toyota 60 Bin TL İndirim Yaptı! Yeni Düzenleme Geldi! Araç Almak İsteyenlere Fırsat Doğru

Otomotiv sektöründe son dakika bir gelişme yaşandı. Otomotiv alanında ÖTV ile ilgili yeni bir düzenleme yapıldı. Yaşanan bu düzenleme ile birlikte ilk indirim açıklaması popüler araç markası olan Toyota Corolla'dan geldi.

Otomotiv sektöründe son dakika bir gelişme yaşandı. Otomotiv alanında ÖTV ile ilgili yeni bir düzenleme yapıldı. Yaşanan bu düzenleme ile birlikte ilk indirim açıklaması popüler araç markası olan Toyota Corolla'dan geldi.

Otomobillerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) olarak bilinen matrahlarında yapılan değişiklik Resmi Gazete' de açıklanarak yürürlük kapsamına alındı.

Konuyla alakalı yapılan bir açıklama ile gündeme gelen Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt, "Otomobil fiyatlarında yaşanan artışlar kur baskısını düşürmek için çok uygun bir zamanda alınmış yerinde bir karar oldu" şeklinde sözler sarf etti. Bozkurt, yapılan düzenlemeyi ve uygulamayı verdiği fiyat indirimleriyle örneklendirmiş oldu. 

Konu İle İlgili Kabine Kararı Alındı

Resmi Gazete' de yayımlanan Cumhurbaşkanı ve kabine kararına göre binek otomobillerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahlarında önemli seviyelerde değişiklik yapıldı. 

Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt konuyla ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.  ÖTV matrahlarında yapılan düzenleme ve iyileştirme çalışmalarının sektör açısından çok olumlu olduğunu ifade etti.  Açıklamada toplamda 60 bin TL'ye varan indirimler yapılacağı ifade edildi.

Bozkurt'tan Önemli Açıklamalar

Bozkurt yaptığı açıklamalarda düzenlemeleri markaya ait modeller ile ilgili örnekler vererek açıkladı. Açıklamada dikkat çeken detaylar şu şekildeydi:

" Toyota Corolla’ya ait olan 1.8 Hybrid Dream e-CVT modeli ele alındığında yüzde 18 oranına denk gelen 58 bin 250 TL'lik indirim yapıldı ve aracın fiyatı 346 bin 850 liradan 288 bin 550 TL'ye düştü.  Corolla 1.8 Hybrid Flame e-CVT yüzde 15 oranında 59 bin TL'lik indirim ile 356 bin 450 liradan 297 bin 350 TL'ye, Corolla HB 1.8 Hybrid Dream e-CVT yüzde 18 oranında 59 bin 750 TL'lik indirim ile 360 bin 500 liradan 300 bin 850 TL seviyelerine kadar düşüş yaşamıştır" dedi. Yapılan düzenlemeler bu şekilde etki göstermiş oldu. 

Toyota 60 Bin TL İndirim Yaptı! Yeni Düzenleme Geldi! Araç Almak İsteyenlere Fırsat Doğru ile ilgili etiketler Toyota
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.