Toyota 5 fabrikasında üretimi askıya alıyor

Dünya genelinde üretimi sekteye uğratan tedarik zinciri sıkıntıları, şirketleri etkilemeye devam ediyor. Toyota, parça tedariğinde yaşanan sorunlardan dolayı Japonya'da yer alan 5 fabrikasındaki üretime bir süre ara verecek.

Japon otomobil endüstrisinin önde gelen markalarından Toyota, pandemiden kaynaklanan araç parçalarının tedariğinde yaşanan aksaklıklardan dolayı Ocak ayından itibaren Japonya'da yer alan 5 tesisinde üretimi geçici olarak durduracak.

Artan Kovid-19 vakaları ile birlikte çeşitli ülkelerde yedek parça fabrikalarının üretiminin kesintiye uğramasından dolayı dünya çapında üreticiler, yarı iletken çip tedariğinde sıkıntılar yaşıyor.

Toyota'nın yaptığı açıklama uyarınca Ocak ayı itibariyle, Japonya genelinde 5 tesiste yer alan 7 üretim bandında üretim durdurulacak.

Araç parçası ve elektronik çipte yaşanan arz ve tedarik sorunlarından dolayı alınan karar sonrası Harrier ve RAV4 modeli araçlar da dahil olmak üzere 20 bin otomobilin imalatı gecikmeli olarak gerçekleşecek.

Toyota 5 fabrikasında üretimi askıya alıyor ile ilgili etiketler Toyota Japonya tedarik zinciri
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.