Tottenham Hotspur efsanesi İngiliz golcü Jimmy Greaves 81 yaşında hayatını kaybetti

İngiltere Milli Takımı'nın 1966 FIFA Dünya Kupası zaferinde Bobby Moore'lu, Charlton'lı, Geoff Hurst'lü, Gordon Banks'li takımın en önemli oyuncuları arasında yer alan Jimmy Greaves, 81 yaşında hayatını kaybetti. İngilizler'in unutulmaz golcüsü için bütün kulüpler taziye mesajı paylaştı.

İngiliz futbolunun unutulmaz golcülerinden Jimmy Greaves 81 yaşında hayatını kaybetti. Tottenham Hotspur efsanesi olan ve İngiltere Milli Takımı'nın kazandığı 1966 FIFA Dünya Kupası'nda takımın en önemli oyuncuları arasında yer alan Greaves, 1963 UEFA Kupa Galipleri Kupası'nı kaldırdığı Tottenham formasıyla 379 maçta 266 gol atarak rekorun sahibi olmuştu.

Tottenham'dan yapılan açıklamada, "Kulübümüzün gol rekortmeni ve İngiltere tarihinin en iyi forvetlerinden Jimmy Greaves'in ölüm haberini, büyük bir üzüntüyle öğrendik. Jimmy, sabah saatlerinde evinde 81 yaşında vefat etti." bilgisi paylaşıldı.

Ada futbolunun bir diğer unutulmaz golcüsü, şimdinin en popüler yorumcularından Gary Lineker ise Greaves'e "Bu ülkenin yetiştirdiği en büyük forvet olabilir. Hem ceza sahasında hem de ceza sahasında evinde olan gerçekten muhteşem bir futbolcu. Karizmatik, bilgili, esprili ve sıcak bir adam. Bir spor devi" sözleriyle veda etti.

Tottenham Hotspur efsanesi İngiliz golcü Jimmy Greaves 81 yaşında hayatını kaybetti

EN GOLCÜ 4. İNGİLİZ FUTBOLCU

İngiltere Milli Takımı'nda ise 57 karşılaşmada 44 gole imza atan Greaves, Wayne Rooney, Bobby Charlton ve Gary Lineker'in ardından en çok gol atan 4. oyuncu unvanını elde etmişti.

Jimmy Greaves; Chelsea, Milan ve West Ham United gibi önemli kulüplerin de formasını giymişti.

Tottenham Hotspur efsanesi İngiliz golcü Jimmy Greaves 81 yaşında hayatını kaybetti ile ilgili etiketler Jimmy Greaves tottenham hotspur premier league İngiltere Milli Takımı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.