Totaliter rejim ne demek? Totaliter ne anlama geliyor? İlk hangi lider bu ifadeyi kullandı?

Totaliter rejim ne demek? Yönetim şekilleri içerisinde belki de hakkında en çok araştırılan totaliter rejim, tarih boyunca tartışılan bir yönetim şekli olmuştur. Günümüzde de totaliter rejimlerede örnek gösterilen ülkeler bulunmaktadır. Peki, totaliter ne demek, ne anlama geliyor?

Totaliter rejim, özellikle ülkelerin muhalefetleri tarafından iktidarı kötülemek amacıyla kullanılan bir ifadedir. Zaman zaman iktidarı diktatörlük ile itham edenlerin çok başvurduğu totaliter ifadesi ne anlama geliyor?

Totaliter rejimin görüldüğü ülkelerde liderin zaman zaman ilahi güçlere sahip bir varlık olarak görülebilir. Yönetilenlerin liderin karizması altında etkilendikleri totaliter rejimler, günümüzde de görülebilmektedir.

TOTALİTER NE DEMEK?

Fransızca kökenli olan “totus” kelimesinde türeyen totaliter kelimesi, ilk olarak İtalyan diktatör Benito Mussolini tarafından faşist İtalyan yönetimini tanımlamak için “totalitario” olarak kullanılmıştır. Otoriter rejimlerde tek bir kanun koyucu kişi, grup yada komitenin egemenliği söz konusu olurken, totalitarizm kavramının daha çok demokrasi ile yönetilen rejimlerde ifade edildiğini görebiliyoruz.

TOTALİTER REJİM NE DEMEK?

Totalitarizm yada diğer bir deyişle totaliter rejim için ise, otoriterliğin aşırı radikal türü denebilir. Bu rejimde, milletin sosyal ve ekonomik yapısı hükumetin kontrolü altında da olmaz. Bu rejimlerde, diktatör ya da gücü elinde bulunduran kişinin insanlar üzerinde etkisi ve karizması son derece etkilidir.

totaliter rejim ne demek ile ilgili görsel sonucu

Totaliter rejimin görüldüğü ülkelerde lider yada diktatör, ülkeyi dilediği gibi yönetebilme yetkisine sahiptir. Toplum ile lider arasında ortak bir ideoloji bağı bulunur ve bu bağ lideri takip etmeyi gerektirir. Liderin zaman içinde ilahi bir varlık olarak görüldüğü de görülür. 

Totaliter rejim ne demek? Totaliter ne anlama geliyor? İlk hangi lider bu ifadeyi kullandı? ile ilgili etiketler Cumhuriyet Bayramı totaliter rejim ne demek totaliter ne demek
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.