'Tosuncuk'un Uruguay'da villa projesi anlaşması yaptığı ortaya çıktı! Savcılık iptal etti

Çiftlik Bank'ın kurucusu 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın Uruguay'da kaçak olduğu dönemde yaptıkları ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Aydın'ın bir iş adamıyla 12 villalık bir proje için anlaşmaya vardığı öğrenildi. Uruguay'ın en lüks tatil merkezlerinde yapılması plananlanan proje savcılık tarafından iptal edildi.

Çiftlik Bank’ın kurucusu ‘Tosuncuk’ Mehmet Aydın’ın Uruguay’da konut projesi gerçekleştirmek üzere görüşmeler yaptığı ve daha sonra anlaşma imzaladığı ortaya çıktı.

Uruguay Savcılığı, Tosuncuk’un 2017’nin ve 2018’in başlarında Uruguaylı Fernandino isimli bir iş insanıyla lüks tatil beldesi Laguna Del Sauce’da konut projesi için görüştüğünü, daha sonra 12 villa için anlaşma imzaladığını belirtti.

'Tosuncuk'un Uruguay'da villa projesi anlaşması yaptığı ortaya çıktı! Savcılık iptal etti

SAVCILIK TARAFINDAN İPTAL EDİLDİ

Uruguay’ın en lüks tatil beldelerinden biri olan Laguna Del Sauce’da yapılması planlanan 12 konutluk proje, Tosuncuk’un parasının kaynağının bilinmediği gerekçesiyle Savcılık tarafından iptal edildi.

Uruguay Savcılığı tarafından Chuy şehrinde gözaltına alınan Fernandino isimli iş insanının anlaşmayı doğruladığı aktarılırken, Savcılık Fernandino’nun Mehmet Aydın’ın sermayesinin yasa dışı niteliğini bildiğini söyledi.

'Tosuncuk'un Uruguay'da villa projesi anlaşması yaptığı ortaya çıktı! Savcılık iptal etti - Resim : 2

FERRARİ VE YATI 2 MİLYON DOLARA SAYDI

NTV'de yer alan habere göre, Tosuncuk Mehmet Aydın’ın konut projesi için kendisini Uruguay polisinin radarına sokan ve yakalanma sürecinin başlamasına neden olan 2014 model beyaz Ferrari 458 Spider aracını ve lüks yatını 2 milyon dolara karşılık olarak Uruguaylı ortağı Fernandino’ya verdiği bildirildi.

Savcılık, iş insanı Fernandino’nun, Tosuncuk’un yasa dışı bir faaliyetten kaynaklanan varlıklarının niteliğini, menşeini, varış yerini ve gerçek mülkiyetinin tespitini gizlemek ve engellemekten suçlandığını aktardı.

'Tosuncuk'un Uruguay'da villa projesi anlaşması yaptığı ortaya çıktı! Savcılık iptal etti - Resim : 3

EN LÜKS TATİL BELDELERİNDEN BİRİ

Tosuncuk Mehmet Aydın’ın Uruguaylı iş insanı Fernandino ile yaptığı konut projesi anlaşmasının bulunduğu Laguna Del Sauce ise, Uruguay’ın en lüks tatil beldelerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Maldonado şehrinde yer alan Laguna Del Sauce’de Uruguay’ın en lüks otelleri bulunurken, villaların değeri 700 bin dolar ile 6 milyon dolar arasında değişiyor.

'Tosuncuk'un Uruguay'da villa projesi anlaşması yaptığı ortaya çıktı! Savcılık iptal etti ile ilgili etiketler Uruguay tosuncuk mehmet aydın villa proje anlaşma
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.