Tosuncuk'un ilk ifadesi ortaya çıktı: İşte teslim olma nedeni...

Brezilya'da teslim olmasının ardından dün akşam İstanbul'a gelen Çiftlik Bank'ın CEO'su Mehmet Aydın'ın ilk ifadesi ortaya çıktı. 'Tosuncuk' lakaplı Aydın "Ailemle sorun yaşadığım için teslim oldum" dedi.

Çiftlik Bank'ın CEO'su Mehmet Aydın Brezilya'da teslim olmasının ardından dün akşam saatlerinde Türkiye'ye geldi. İstanbul Havalimanı'na uçağın inmesinin ardından gözaltına alınan Aydın'ın verdiği ilk ifade ortaya çıktı.

Aydın'ın ilk sorgusu İstanbul Havalimanı'ndaki nöbetçi savcılıkta yapıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 4 gün gözaltı süresi verilen Aydın, buradaki işlemlerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

TRT Haber'de yer alan habere göre, ön görüşmedeki ilk ifadesinde Mahmet Aydın borçlarını ödeyeceğini söyledi.

Borcu kadar alacakları da olduğunu borcunun büyük bir bölümünü ödediğini söyledi.

Brazilya’dan gelirken yanında şirketiyle ilgili belgelerin dışında alacaklıların bulunduğu bir liste de getirdiği öğrenildi.

75 BİN YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

30 yaşındaki Mehmet Aydın, 'elektronik ortamda ödeme sistemleri aracılığıyla hırsızlık yapma', 'kooperatif kurarak insanları aldatma', 'suçunu finans etmek için organizasyon kurma', 'taahhüt vererek toplanan varlıkları aklama' ve 'vergi yasanın ihlali' suçlamasıyla aranıyordu. Aydın hakkında 75 bin yıla kadar hapis isteniyor.

Neden teslim oldun sorusuna da çok zorlandığını, ailesiyle sorun yaşadığını, ayrılık noktasına geldiğini, yurt dışında çevresinde de zorluklar çıkarıldığını söylediği öğrenildi.

Tosuncuk'un ilk ifadesi ortaya çıktı: İşte teslim olma nedeni... ile ilgili etiketler ifade İstanbul mehmet aydın tosuncuk teslim olma
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.