'Tosuncuk' Mehmet Aydın'ın sorgusu bitti! 25 saatten fazla sürdü

Brezilya'dan Türkiye'ye teslim olan Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın’ın polisteki sorgusu tamamlandı. Yurt dışından 300 sayfa evrak getiren, 60 sayfalık soru hazırlanan Aydın'ın ifade alma işlemi 25 saatten fazla sürdü.

Brezilya'dan Türkiye’ye getirilen ‘Çiftlik Bank’ davası sanığı ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın polisteki ifade işlemleri sona erdi. Aydın'ın sabah erken saatlerde Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edilmesi bekleniyor.

Uzun süredir Interpol tarafından ‘kırmızı bülten’ ile aranan ve 1 Temmuz’da Brezilya’da Türk makamlarına teslim olduktan sonra Cumartesi günü sınırdışı edilerek yurda getirilen “Çiftlik Bank” davasının bir numaralı sanığı Mehmet Aydın’ın, gözaltında tutulduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade işlemleri tamamlandı.

Mali Suçlarla Mücadele Şubesinde dün akşam saat 21:45’te başlayan ifade sürecinde sanık Aydın’a 60 sayfadan oluşan soru listesindeki tüm soruların yöneltildiği öğrenildi. Zaman zaman ara verilen sorgu süreci 25 saati aştı.

Sanığa, firari olarak arandığı sırada yurt dışında kimlerle temas kurduğu ve beraberinde getirdiği belgeler başta olmak üzere soruşturmanın kilit isimlerinden kırmızı bültenle aranan ağabeyi Fatih Aydın'la ilgili de sorular yöneltildi.

İHA

'Tosuncuk' Mehmet Aydın'ın sorgusu bitti! 25 saatten fazla sürdü ile ilgili etiketler Çiftlik Bank ifade tosuncuk mehmet aydın
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.