'Tosuncuk' lakaplı Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın tutuklandı!

Çiftlik Bank kurucusu ve davasının bir numaralı 'tosuncuk' lakaplı sanığı Mehmet Aydın, savcıya verdiği 4 saatlik ifade sonrası tutuklandı. Savcılık ifadesinde dikkat çeken açıklamalar yapan 'tosuncuk'un ifadesinin detayları da ortaya çıktı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 3 Temmuz'da İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınan "Çiftlik Bank" davası sanığı Mehmet Aydın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde 4 gün süren işlemlerinin ardından Kartal'daki İstanbul Anadolu Adliyesi'ne sevk edilmişti.

SAVCIYA 4 SAAT İFADE VERDİ

Burada, polis eşliğinde Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'na çıkarılan Aydın'ın, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Yücel Ertaş tarafından ifadesi alındı. Savcılık, yaklaşık 4 saat süren ifade alma işleminin ardın Aydın'ı tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

SAVCILIK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Mehmet Aydın savcılığa verdiği ifadede şirketi kurduktan 1 ay sonra 10 bin üyeden 30 bin lira para kazandığını ve bu parayla daha fazla kişiye ulaşmak için reklam yaptığını söyledi. Şirketin hızla büyümeye başladığını anlatan Aydın, “2016 yılının başlarında hayallerimi gerçekleştirmek adına Bursa’da çiftlik kiraladım ve bu çiftliğe hayvan alarak üretim yapmaya başladık” dedi.

GRAFİKERLERİ DE ONU DOLANDIRMIŞ

Yaptığı açılışlardan sonra üye sayısının hızla arttığını söyleyen Aydın, çağrı merkezi kurduklarını, sosyal medya uzmanı ve grafiker aldığını söyledi. Bir süre sonra grafiker olarak işe aldığı iki kişinin hesabına para geçirdiğini fark ettiğini anlatan Aydın iki kişiyi işten çıkardığını söyledi. Bir süre sonra Ebubekir K. isimli kişinin yanına geldiğini anlatan Aydın, “Kendisini bana mafyavari biri olarak tanıttı. Ayrıca çalışanlarımızdan birinin akrabasıydı. Sık sık ofise gelip gidiyordu. Bana beni koruyacağını, piyasada yeni olduğum için diğer şahısların beni harcayacağını bu nedenle bana korumalık yapabileceğini söyledi. Ben kendisinden korktuğum için kendisini geçiştirdim. Sonrasında sürekli ofisime silahla gelmeye başladı. Davetli olmadığım halde düğünüme, balayımı yaptığım Antalya’ya yanıma geldi. Sürekli benden para istiyordu” dedi.

'BENİ TEHDİT ETTİ'

Ebubekir K. isimli kişinin daha sonra yanında terörist olduğunu düşündüğü iki kişi ile geldiğini anlatan Aydın, “Suriye’deki mücahit kardeşlerimize destek olman gerekiyor diyerek benden para istedi. Tamam hallederiz diyerek geçiştirdim. Sonrasında yurtdışına eşim ile birlikte önce Uruguay ve Arjantin’e çıkış yaptım” dedi.

'Tosuncuk' lakaplı Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın tutuklandı! ile ilgili etiketler Çiftlik Bank ifade mahkeme savcı tutuklandı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.