Torba yasa 1 Ekim'de TBMM'de: Çalışanlara doğalgaz desteği geliyor

AK Parti tarafından 1 Ekim'de TBMM'ye sunulması planlanan torba yasa teklifi merakla bekleniyor. Yasa teklifi içinde şirketlerin, çalışanlarına 1000 liraya kadar doğal gaz desteği vermesi öngörülüyor. .

1 Ekim tarihinde AK Parti tarafından hazırlanan torba yasa teklifinin TBMM'ye sunulması bekleniyor. Yasa teklifi içerisinde ekonomiye ilişkin önemli kararlar yer alırken çalışanlara 1000 TL'ye kadar doğal gaz desteği verilmesi gündemde.

AK Parti, icra takibi başlatılan 2 bin liranın altındaki borçların tasfiye edilmesini de öngören ekonomik düzenlemeleri içeren yasa teklifini 1 Ekim'den sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunacak.

TORBA YASA MESAİSİ

TBMM'de, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş başkanlığında bürokratların da katıldığı toplantıda, yeni torba teklif için mesai yapıldı.

VERGİ VE İCRA KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK

60 ile 80 madde arasında olması beklenen torba yasa teklifinde vergi ve icra kanunlarında değişiklik öngörülüyor.

1 MİLYON KİŞİ YARARLANACAK

Buna göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, 2 bin liranın altındaki borçları kapsayan 10 milyon icra dosyası, tasfiye edilecek. Bu düzenlemeden yaklaşık 1 milyon kişi yararlanacak.

DEVLET TARAFINDAN KARŞILANACAK

Varlık yönetimi şirketlerine devredilmiş icralık borçların da devlet tarafından karşılanmasının kapsama dahil edilmesi planlanıyor.


HER ÇALIŞANA 1000 TL'YE KADAR DOĞAL GAZ DESTEĞİ

Düzenleme içinde; şirketlerin, çalışanlarına 1000 liraya kadar doğal gaz desteği vermesi öngörülüyor. Şirketlere, çalışanlarına doğal gaz desteği vermesi halinde vergi ve sigorta pirimi muafiyetleri sağlanması da gündemde.


YOL VE YEMEK YARDIMI...

Bu düzenlemenin ise torba teklifin içine koyulması planlıyor. Aynı destek, personeline yol ve yemek yardımlarını nakdi olarak veren şirketler için de geçerli olacak.

VİZYON BELGESİ AÇIKLANACAK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti seçim hazırlıkları kapsamında önemli adımlar ve duyurular yapmaya hazırlanıyor. Buna göre AK Parti, 2023 Haziran seçimleri için düğmeye bastı. 28 Ekim'de açıklanacak Vizyon Belgesi'nde, dar gelirliden çiftçi kadınlara, gençlerden emeklilere kadar her kesime yönelik projeler yer alacak.

OMURGA DAR GELİRLİ VE EKONOMİ: Seçim süreci ve belgenin omurgasını ekonomi, özellikle de dar gelirli ve çalışan kesimlerin yaşamını rahatlatacak adımlar oluşturacak.

100'ÜNCÜ YIL VURGUSU: Beyannamede, 2023 yılının Cumhuriyet'in de 100'üncü yılı olduğuna vurgu yapılacak. "100'üncü yılda, yeni yüzyılımızda Türkiye'yi bambaşka bir lige taşımak sorumluluğumuz var" söylemi kullanılacak.

İCRAAT ANLATILACAK: AK Parti'nin 20 yıllık icraat özeti niteliğinde bölümler yer alacak.

YERLİ OTOMOBİL: Yerli otomobilde ilk seri üretimin 29 Ekim'de banttan inmesi bekleniyor. Beyannamede yerli otomobili tercih edeceklere yönelik indirimlere yer verilmesi planlanıyor.

ÇİFTÇİ KADIN PROJESİ: Gıda güvenliğinin sağlanması, şehirlere göçün önlenmesine dönük projeler de beyannamede yer alacak. Bu kapsamda kadın çiftçilerin sosyal güvenlik primlerine yönelik devlet desteği verilmesi gündeme gelecek.

GENÇLERE VERGİ İNDİRİMLİ UCUZ TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİ: Gençlere yönelik sürpriz projeler açıklanacak. Örneğin bilgisayar ve cep telefonu gibi elektronik eşya alımında gençlere yönelik vergi indirimleri gündeme gelebilecek.


.

Torba yasa 1 Ekim'de TBMM'de: Çalışanlara doğalgaz desteği geliyor ile ilgili etiketler AK Parti TBMM doğal gaz Ekim torba yasa doğalgaz
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.