'Toprak suya doydu sel oldu da siz yalana doymadınız!'

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkınaprogramının yeni bölümünde, Batı Karadeniz sel felaketiyle mücadele ederken sosyal medyada yaratılmaya çalışılan yalan rüzgarları, Afganistan'daki Taliban ilerleyişi ve Türkiye’deki göçmen tartışmalarını masaya yatırdı.

'Toprak suya doydu sel oldu da siz yalana doymadınız!'

"SİYASETÇİLER YALANA DAYALI SİYASET YAPIYORLAR"

Nedim Şener, "Bunlar utanmaz. Bir doğal felakette o sorun nasıl giderilir? diye düşünmüyorlar. Bir partinin yöneticisi 'HES patladı o yüzden böyle oldu' dedi. Öyle olup olmadığı henüz belli değildi. Valilik, bakanlıklar açıklama yaptı ve böyle bir şey olmadığını söyledi. O anda şunu yapmıyor, bölgedeki parti il örgütünü harekete geçirerek oradaki insanların canını kurtarmak için çabalayacağız demedi. İnsanlar baraj suyu patladığı için selle birleşen yağışlarla hayatını kaybetti. Sorumlusu da bunlar' dedi. Patlamayan HES'i nasıl patlatıyorsunuz sosyal medyada? Kimin hala nerede olduğu belli olmayan insanlar var. Kaç kişinin hayatını kaybettiği tam belli değil. Tablo sürekli biraz daha acılaşıyor. Bu olayın çok uzağında birisi ölü sayısının saklandığını söylüyor. Sosyal medyada yazılana inanıyorlar. Ne resmi açıklama ne de kayıp beyanları bunları vermiyor. Afrin Harekatı sırasında da şehit sayısının ve deprem olunca da ölenlerin sayısının gizlendiğini söylüyorlardı. İnsanlar ailelerini kaybetmişlerse bunu beyan etmeyecekler mi? Koronada da gizlendiğini söylüyorlardı. Siyasetçiler yalana dayalı siyaset yapıyorlar.

"ÇATIŞMALAR YARATARAK KAOSU TETİKLEMEK İSTİYORSUNUZ"

Toprak suya doydu sel oldu da, siz yalana doymadınız. Ölülerimiz bu topraklara doydu da siz bu yalana doymadınız. Bütün muradınız ya Türk-Kürt çatışması yaratmak, Suriyeli-Türk çatışma yaratmak, Alevi-Sunni çatışması yaratarak toplumsal kaosu tetiklemek istiyorsunuz. Bu memleketin çocuklarını birbirlerine sokmayın. Milletvekili oturmuş HES patladı diye yalan söylüyor. Ortaya çıkınca da kıvırıyorlar. Bize bir yanlış bilgiyi söylesek elli yıl başa kakarlar. Bu insanlar yalanları kendilerine nasıl sermaye yapabiliyorlar?

"ABD TÜRKİYE'DE BİR İÇ ÇATIŞMA ÇIKARMADAN DURMAYACAK"

Evinde 4 kişilik ailesiyle birlikte yaşayan Suriyeli İbrahim'in kafasını taşla kanatıyorlar, arabanın içinde bile rahat bırakmıyorlar. Suriyeli İbrahim, Emirhan Yalçın'ı başka bir Suriyeli ile tartışma sırasında öldürüyor. Linç grupları, provokatörler öyle bir hale geliyor ki Altındağ'da, hiçbir sorumluluğu olmayan 6 yaşındaki İbrahim'in başını yarabiliyorlar. Başkalarını yaralayabiliyorlar. Nefret öyle bir toplumsal dalga haline gelmiş durumda. Bu ABD, Türkiye'de bir iç çatışma çıkarmadan durmayacak. Afganistan operasyonunda 'ABD yenildi, çekildi, gidiyor diyenlere katılmıyorum. ABD bölgede inanılmaz bir kaos potansiyeli olan yapı bıraktı. Çin, Pakistan, Rusya ve İran'ın tam ortasında inanılmaz bir kaos stratejisi var. Bu dalga Türkiye'yi de içine alıyor. Oradan gelen göçmen dalgası Türkiye içinde nasıl bir iç çatışmaya dönme potansiyeli taşıyor görün. Bunların hepsi ABD'nin stratejisi. Bunu lütfen görün." ifadelerini kullandı.

"ELEŞTİREBİLECEĞİNİZ PEK ÇOK KONU VARKEN, SÖYLEDİKLERİNİZİN TEMELİ OLMAMASI SİZİ RAHATSIZ ETMİYOR MU?"

Mete Yarar, "Hidroelektrik santrallerinin iki türü var. Rezervuar diyorlar, biz göl diyoruz. Gölü arkada biriktirip, sonra suyu aşağı doğru verip onun enerjisinden elektrik üretenler var. Bir de nehir üzerinde hidroelektrik santralleri var. Bizim yeşil enerji dediğimiz, yukarıdan aşağıya kinetik enerjiden sağlanan bir enerji üretimi tesisi. Arkada gölet yok. Suyun kanalize edildiği bir yer var. O su basınçla yukarıdan aşağı düşürülüyor ve elektrik elde ediliyor. Değirmen gibi düşünebilirsiniz. Bunlardan bir tanesi Ezine çayı. Çayın üzerinde iki tane hidroelektrik santrali var. Bir tanesi 6 megavatlık, diğeri 30 megavatlık santraller. Bu santraller arkada büyük bir göl oluşturdu mu? sorusunun cevabı için Abige ve Ebru HES yazdıklarında santralin özellikleri çıkar. Şirketleri de arayıp sorabilirsiniz. Siyasi partilerin bunu yapması 10 dakika sürmez. Bunu yapma gereği hissetmediniz. Yalnızca bu olay için geçerli değil. Yıllarca bu ülkenin insanlarına öksüz ve yetim muamelesi yaptınız. Bir ülke şehidini nasıl gizler? Bir insanın hiçbir akrabası olmaması lazım ki hiçbir kayıtlara girmeyin. Bu bugünün yalanı değil. 90'lardan beri duyuyorum. Eskiden de vardı ancak sosyal medyadaki kara propagandalarla bunun yayılma hızı arttı. Eleştirebileceğiniz pek çok konu varken, söylediklerinizin temeli olmaması sizi rahatsız etmiyor mu?" dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

'Toprak suya doydu sel oldu da siz yalana doymadınız!' ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına Afganistan sel felaketi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.