Toprak Razgatlıoğlu kimdir? Kaç yaşında, nereli?

Hafta sonunda Endonezya'da yapılacak Dünya Superbike Şampiyonası’nda dünya şampiyonluğu için piste çıkacak olan Toprak Razgatlıoğlu kimdir sorusu yarış severler tarafından oldukça merak ediliyor.

Milli motosikletçilerimizden Toprak Razgatlıoğlu, Endonezya'da yapılacak olan Dünya Superbike Şampiyonası’nda dünya şampiyonluğu için piste çıkacak. En yakın rakibi ile arasında 30 puan fark bulunan Razgatlıoğlu’nun hayatını sizler için derledik.

Toprak Razgatlıoğlu Kimdir?

16 Ekim 1996 tarihinde Antalya’nın Alanya ilçesinde dünyaya gelen Toprak, Razgatlıoğlu’nun babası “Tek Teker Arif” lakaplı Arif Razgatlıoğlu’dur. Ancak Arif Razgatlıoğlu, 17 Kasım 2017 tarihinde 20 yaşındaki sevgilisi Ülkü Özcan ile birlikte kaza geçirmiş ve hayatını kaybetmiştir.

7 yaşından bu yana Kenan Sofuoğlu‘ndan eğitim olan Toprak, 5 Ekim 2014 ve 20 Eylül 2020 tarihlerinde Wayback Machine’de arşivlenen Avrupa Superstock 600 Şampiyonası’ndaki ilk Magny Cours yarışını Kawasaki ZX-6R ile kazandı. 2013 ve 2014 yıllarında Red Bull MotoGP Rookie Cup‘a katıldı.

Toprak Razgatlıoğlu kimdir? Kaç yaşında, nereli?

2015 Avrupa Superstock 600 Şampiyonasını Kawasaki ZX-6R ile kazandı. 2017 yılında ise Avrupa Superstock 1000 Endeksi ikinci oldu. 2019 Superbike France etabını birincilikle bitiren ilk Türk milli motosikletçi olan Toprak, Avustralya’daki 2020 Dünya Superbike Şampiyonası‘nda sezonun ilk yarışında bu çizgiyi gören ilk sürücü oldu.

PATA Yamaha pilotu olan genç motosikletçi Toprak, İspanya’da yer alan Navarra Pistinde organize edilen yarışların ikincisinde birinci oldu. Bu sonuç ile pilotlar sıralamasındaki 311’e yükseltti ve şampiyona lideri oldu.

Toprak Razgatlıoğlu kimdir? Kaç yaşında, nereli? ile ilgili etiketler Toprak Razgatlıoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.