Toplum sağlığı uzmanından hafta sonu 65 yaş üstü sokağa çıksın teklifi

‘Toplum Sağlığı Genombilim' alanının kurucularından Gentest Enstitüsü Direktörü Dr. Serdar Savaş'tan hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağına ilişkin ilginç bir teklif geldi. Savaş, sokağa çıkmanın yasak olduğu hafta sonlarında gerekli önlemlerin alınması koşulu ile 65 yaş üstüne sokağa çıkma izni verilmesini istedi.

‘Toplum Sağlığı Genombilim' alanının kurucularından Gentest Enstitüsü Direktörü Dr. Serdar Savaş, ikinci kez hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağını Sözcü'ye değerlendirdi. 

Sokağa çıkma yasağına ilişkin önerilerde bulunan Savaş'ın en çarpıcı teklifi ise uzun süredir sokağa çıkmaları yasak olan 65 yaş üstü vatandaşlara ilişkin oldu. 

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKABİLSİN

Yaşlıların ruh hallerine de önem verilmesini isteyen Dr. Savaş, “Eğer hafta sonları veya kısa süreli başka sokağa çıkma yasakları konacaksa bari o günlerde, yeterli önlemleri alarak 65 yaş üstünün sokağa çıkıp yürüyüş yapması, açık havada dolaşması temin edilmelidir. Yaşlılarımıza hapis hayatı yaşatmayalım.” dedi. 

Gelinen noktada, virüsün yayılmasını engellemek için hafta sonu iki gün sokağa çıkma yasağı koymanın etkisinin çok sınırlı olacağını ileri süren Savaş, "İnsanlar yasak kalkınca daha yoğun bir şekilde sokağa çıkıyor. 2 günlük sokağa çıkma yasağı sürveyans yapmak için de yeterli bir süre oluşturmuyor." dedi. 

HAFTA SONU ÇALIŞANLAR

Sokağa çıkma yasağı uygulandığında çalışması gerekenleri, sağlık sektöründe çalışanlar, günlük hayatı sürdürebilmemiz için çalışması gerekenler ve kritik önem taşıdığı için belirli zamanlarda sınırlandırılmış bir şekilde sokağa çıkması gerekenler (çiftçiler, gıda üreticileri gibi) olarak üç grupta sıralayan Dr. Savaş, bu alanlarda öncelikli olarak 20-45 yaş grubunda olanların dönüşümlü olarak görev alması gerektiğini ifade etti.

 

Toplum sağlığı uzmanından hafta sonu 65 yaş üstü sokağa çıksın teklifi ile ilgili etiketler Koronavirüs dr. serdar savaş halk sağlığı uzmanı sokağa çıkma yasağı 65 yaş üstü
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.