Toplu taşımada maske kalktı mı? Hastanelerde maske zorunluluğu kaldırıldı mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamaları sonrasında toplu taşıma ve hastanelerde maske zorunluluğu kalktı mı sorusu gündeme geldi. Vatandaşlarda otobüs, Marmaray, Metro, Metrobüsve Vapurlarda maske takma zorunluluğu kaldırıldı mı sorusunun yanıtını aradı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan beklenen açıklama geldi. Covid-19 salgınında vaka sayılarının 1000’in altına düşmesi öncesinde Koca sonrasında, "VAKA SAYISI 905 Uzun süredir beklediğimiz gün geldi. Vaka sayısı 1.000'in altına düştü. Vefat sayımız ise 5. Vaka sayısı üç gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde, maske kullanımı toplu taşımada da zorunlu değil serbest olacak. Daha düşük sayıların haberini vermek dileğiyle!" ifadelerine yer verdi.

Toplu Taşımada Maske Yasağı Kaldırıldı Mı?

Daha öncesinde okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske zorunluluğu kaldırılmıştı. Koca önceki açıklamasında, ‘Okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske mecburiyeti kalktı. Toplu taşıma araçlarıyla sağlık kuruluşları, vaka sayısı 1.000’in altına düşene kadar uygulamada istisnayı teşkil ediyor. Çok yakında yüzümüzün akıyla maskesiz hayata geçiyoruz. Dün 2.604 olan vaka sayısından bu belli!’ ifadelerine yer vermişti.

Eğer ki vaka sayıları 2 gün daha 1000’in altına düşerse 25 Mayıs Çarşamba günü toplu taşımada da maske yasağı kaldırılmış olacak.

Toplu taşımada maske kalktı mı? Hastanelerde maske zorunluluğu kaldırıldı mı? ile ilgili etiketler maske toplu taşıma yasak hastaneler
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.