Toplu aşılama bir ay içinde başlıyor

N.F. Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Merkezi Direktörü Aleksandr Gintsburg, koronavirüs salgınına karşı toplu aşılamanın Rusya'da yaklaşık bir ay içinde başlayacağını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ülkesinde geliştirilen koronavirüs aşısına Sağlık Bakanlığı'nın onay verdiğini duyurmuş, aşının kızına da yapıldığını belirtmişti.

Putin'in kısa zamanda seri üretime geçileceğini söylediği korona aşısında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sağlık Bakanlığı'nın adının "Sputnik V" olarak duyurduğu aşı, ülkede vatandaşlara yapılamaya başlanacak.

"BİR AY İÇİNDE BAŞLIYOR"

Sputnik'e konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gintsburg, Kovid-19 salgınına karşı toplu aşılamanın gerekli miktarda aşı üretildikten sonra, yaklaşık bir ay içinde başlayacağını belirtti.

Daha önce 'Sputnik V' adlı koronavirüs aşısının kayıt sonrası araştırmalarının 7-10 gün içinde başlamasının planlandığını, bu çalışmalara on binlerce kişinin katılacağını açıklayan Gintsburg, şöyle konuştu:

"Toplu aşılama, sadece üretilen aşının büyük bir kısmının kayıt sonrası araştırma çalışmalarında kullanılacak olması nedeniyle biraz gecikmeli yapılacak. Sonrasında ürünün geri kalanı halk için kullanılacak, 2-3 hafta, belki bir ay gecikme olacak.”

Gintsburg ayrıca aşının kayıt sonrası araştırmalarının 4 ila 6 ay arasında süreceği bilgisini de verdi.

"GEREKLİ TÜM TESTLERDEN GEÇTİ"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 11 Ağustos'ta koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini açıklamıştı. Rusya böylece, koronavirüs aşısını tescilleyen ilk ülke olmuştu. Rusya Sağlık Bakanlığı, Sputnik V aşısının gerekli tüm testlerden geçtiğini ve virüse karşı bağışıklık geliştirdiğini belirtmişti.

Toplu aşılama bir ay içinde başlıyor ile ilgili etiketler Putin Koronavirüs korona aşısı rusya aşısı
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.