Topbaş: "Yaz sonu Kurbağalıdere'de denize girilecek!"

Kadir Topbaş, "Kurbağalıdere'de bu yaz sonu denize girilebilir hale gelecek." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bakırköy, Bahçelievler ve Küçükçekmece ilçelerinden geçen Ayamama Deresi'nin kanal olmaktan çıkartılarak, önemli bir ulaşım aksı ve buluşma noktası haline dönüştürüleceğini söyledi. Topbaş, kirlilik yaşanan bir diğer derenin, Kurbağalıdere'nin de 'bu yaz sonu denize girilebilir' hale geleceğini duyurdu. İstanbul'un kendisine özgü bir kokusunun olması için ıhlamur ve akasya diktiklerini anlatan Topbaş, lalenin yanı sıra çiçek veren bir ağaç olan Japon kirazı(Sakura)'nı da dikmeye başladıklarını anlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKP Bakırköy İlçe Teşkilatı'nın Bakırköy Spor Kulübü Vakfı Tesisleri'nde organize ettiği toplantıda Osmanlı döneminde, çevresindeki bostanlar, bahçeler ve çiftlikler için önemli bir su kaynağı olan Ayamama Deresi'ne ilişkin hazırlanan rekreasyon projesini basına tanıttı.

"AYAMAMA ÖNEMLİ BİR ULAŞIM AKSI VE BULUŞMA NOKTASI HALİNE GELECEK"

Bakırköy'e bugüne kadar 1 milyar 700 milyon yatırım yaptıklarını dile getiren Kadir Topbaş, geçmiş yıllarda hep tartışılan, evsel ve sanayi atıklarıyla kirletilen Ayamama Deresi'ni uygulayacakları projeyle basit bir kanal olmaktan çıkararak bu bölgenin önemli bir ulaşım aksı ve buluşma noktası haline getireceklerini açıkladı. Topbaş “Burayı dünyanın en güzel yerlerinden bir yer haline gelecek. 2018 yılı sonu gibi bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

"GÜNEY KORE'NİN DERESİNİ TASARLAYAN MİMARINI İSTANBUL'A GETİRDİK"

Güney Kore'nin başkenti Seul'de bir derenin dünya çevre ödülünü aldığını anlatan Topbaş, projenin mimarını İstanbul'a getirdiklerini söyledi. Bu mimarın Cendere için proje hazırladığını söyleyen Topbaş, “Birkaç ay içinde ihaleye çıkıyor. Burası bir kanal olmaktan çıksın, gerçek anlamda bir dere yatağı olsun. Balık ve kuşlarıyla derelerin güzelliği ortaya çıksın, bir hayat olsun" dedi.

Topbaş: "Yaz sonu Kurbağalıdere'de denize girilecek!" ile ilgili etiketler Avcılar kadir topbaş dere
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.