Tomris Uyar kimdir? Google’da Doodle oldu!

Tomris Uyar kimdir? Google’da Doodle oldu! Google özel günlerde günün anlam ve önemine uygun doodle’lar hazırlamaktadır. Bugün Tomris Uyar'ın doodle olması ile birçok kişi Uyar2ın kim olduğunu ve neden doodle olduğunu merakla arama motorlarından araştırmaya devam ediyor. Peki, Tomris Uyar kimdir? Google’da Doodle oldu! Detaylar haberimizde...

Tomris Uyar kimdir? Türk edebiyatının önemli isimlerinden olan Tomris Uyar bugün Google'da doodle oldu. Google önemli gün ve haftalar için özel doodle'lar hazırlıyor. Aynı zamanda şair Turgut Uyar ile evli olan Tomris Uyar'ın hayatı merakla araştırılmaya başlandı. Tomris Uyar'ın kim olduğunu, eserlerini ve kaç yaşında olduğunu sizler için araştırdık. Peki, Tomris Uyar kimdir? Google’da Doodle oldu! Ne iş yapıyor? Kaç yaşında? Detaylar haberimizde...

Tomris Uyar kimdir? Tomris Uyar Google'da Doodle oldu!

TOMRİS UYAR KİMDİR?

Tomris Uyar (15 Mart 1941 - 4 Temmuz 2003) Türk öykü yazarı ve çevirmen. İngiliz Kız Ortaokulu'nda, şimdiki adı Robert Kolej olan Arnavutköy Amerikan Kız Koleji'nde eğitim gördü (1961). İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne bağlı Gazetecilik Enstitüsü'nü bitirdi (1963).

Cemal Süreya ve Ülkü Tamer ile beraber Papirüs dergisi kurucularından olan Uyar’ın deneme, eleştiri ve kitap tanıtma yazıları Yeni Dergi, Soyut, Varlık gibi dergilerde yayımlandı. On öykü derlemesinden Yürekte Bukağı ile 1979, Yaza Yolculuk ile 1986 Sait Faik Hikâye Armağanı’nı kazandı. 60’ı aşkın çevirisi kitaplaşan Uyar’ın günlükleri, “Gündökümü” genel başlığı altında, yayımlandı. Yürekte Bukağı ve Yaza Yolculuk öykü kitapları ile Sait Faik Hikâye Armağanı'nı aldı.

İlk evliliğini şair Ülkü Tamer ile yapan Tomris Uyar'ın evliliği Eylül isimli kızlarının sütten boğulması üzerine son bulur.

Tomris Uyar, şair Turgut Uyar ile evlidir ve Hayri Turgut Uyar isimli, İTÜ'de öğretim görevlisi bir oğulları vardır. 2003 yılında kanser nedeniyle vefat eden yazarın kabri Zincirlikuyu Mezarlığı'ndadır.

ESERLERİ

İpek ve Bakır (1971),

Ödeşmeler ve Şahmeran Hikâyesi (1973),

Dizboyu Papatyalar (1975),

Gündökümü 75 (1977),

Yürekte Bukağı (1979),

Yaz Düşleri, Düş Kışları (1981),

Sesler, Yüzler ve Sokaklar (1981),

Gece Gezen Kızlar (1983),

Rus Ruleti, Dön Geri Bak (toplu hikâyeler, 1985),

Günlerin Tortusu (1985),

Yaza Yolculuk (1986),

Yazılı Günler (1989),

Sekizinci Günah (1990),

Otuzların Kadını (1992),

Aramızdaki Şey (1997),

Yüzleşmeler: Bir Uyumsuzun Notlan (2000),

Güzel Yazı Defteri (2002).

Gündökümü I ve Gündökümü II (2003).

Tomris Uyar kimdir? Google’da Doodle oldu! ile ilgili etiketler Google Yazar 2020 doodle Tomris Uyar turgut uyar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.