Tomris Efsanesi (The Legend of Tomiris) filmi konusu nedir? Oyuncu kadrosunda kimler var?

2021 yılında vizyona giren Tomris Efsanesi (The Legend of Tomiris) filmi bugün TRT1 ekranlarında saat 20.00'da yayınlanacak. Türk tarihinin ilk kadın hükümdarını anlatan filmin konusu ve oyuncu kadrosu sinema severler tarafından merak edilmektedir. Tomris filmin konusu nedir? Oyuncu kadrosunda kimler var? İşte filme dair detaylar...

Filmin yönetmenliğini Akan Satayev'in üstlendiği 2019 yapımlı filmin senaristliğini Eduarda Minett, Ghassan Massoud ve Zarina Yeva üstlenmektedir. Dram ve Tarih türündeki bu filmin oyuncu kadrosunda Adil Akhmetov, Almira Tursyn, Berik Aytzhanov ve Erkebulan Dairov bulunmaktadır. Filmde Saka Türklerinin korkusuz ve ihanete alışmış kadın lideri Tomris ile Cirus adıyla bilinen Pers İmparatorunun amansız kapışması anlatılmaktadır. İşte filme dair detaylar...

Tomris Efsanesi (The Legend of Tomiris) filmi konusu nedir? Oyuncu kadrosunda kimler var?

TOMRİS EFSANESİ (THE LEGEND OF TOMİRİS) FİLMİ KONUSU

Tomris, Orta Asya bozkırlarında merhametli bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldiğinde babasının ondan başka da evladı yoktur. Tomris’in bir başka erkek kardeşi de yoktur ve sevgili annesi de doğumun ardına hayatını kaybetmiştir. Tomris babasını ise bir gece vakti hem de babasının aile tarafının ihaneti üzerine kaybettiğinde artık yaralı bir çocuk olarak at üstünde kaderine doğru ilerlemektedir. Neyse ki Tomris babasına dost olan başka bir kabilenin kendisi bulması ve onu kendi kabilelerinde ve başka bir isimle evlatlık edinmeleri üzerine burada yeni hayatına başlar.

Bu yeni ailesinin savaşçı kadınları ile birlikte bir savaşçı olarak eğitim alan Tomris yıllar sonra artık gözü pek ve amansız bir savaşçı olmuştur. Artık genç ve güçlü bir kadın olan Tomris’in aklında ise sadece babasının intikamını almak vardır. Bunun için bir plan yapan ve Argun ile evlenerek babasının boş kalan tahtını ve topraklarını geri kazanır. Artık hem babasının intikamını alan hem de mirasını geri alan Tomris bu sefer de kocasının kabilesine Pers Kralının elçilerinin gelmesi ile kendisini ve halkını yeni oyunların içinde buluverir. Bu andan itibaren ise Tomris ya Pers Kralına boyun eğecek ya da halkı ve kendisi için korkunç bir savaşa girecektir. Ancak hangi yolu seçerse seçsin bunun sonuçları korkunç olacaktır ve Tomris bir lider olarak en zor kararı vermek zorunda kalacaktır. Tomris savaşmayı mı yoksa boyun eğmeyi mi seçecektir? 

TOMRİS EFSANESİ (THE LEGEND OF TOMİRİS) FİLMİ OYUNCU KADROSU

Almira Tursyn- Tomris
Aizhan Lighg- Sardana
Gassan Mesud- Kiros
Berik Aitzhanov- Kurtun
Adil Akhmetov- Argun
Erkebulan Dayirov- Khasarp
Azamat Satibaldi- Kavaz

 

 

Tomris Efsanesi (The Legend of Tomiris) filmi konusu nedir? Oyuncu kadrosunda kimler var? ile ilgili etiketler Tomris
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.