Tolga Tekin kimdir? Kaç yaşında?

Yönetmenliğini Serhan Şahin'in üstlendiği ''Bir Litre Gözyaşı'' dizisi için geri sayım başladı. Oyuncu kadrosunun açıklanmasıyla dizide rol alacak olan oyuncular merak konusu oldu. Araştırılan oyunculardan biri de Tolga Tekin. Peki Tolga Tekin kimdir? Hangi karakteri canlandıracak? Tüm detaylarıyla haberimizde...

''Bir Litre Gözyaşı'' dizisi için geri sayım başladı. Dizinin oyuncu kadrosu izleyiciler tarafından merak ediliyor. Tolga Tekin'in kim olduğu ve ''Bir Litre Gözyaşı'' dizisinde hangi karakteri canlandıracağı araştırılan konular arasında. Peki, Tolga Tekin kimdir? Hangi karakteri canlandıracak? Tüm detaylarıyla haberimizde...

Tolga Tekin kimdir? Kaç yaşında?

TOLGA TEKİN KİMDİR?

Tolga Tekin, 19 Mart 1973, Ankara doğumlu Türk oyuncudur.

Hayatı
19 Mart 1973 yılında Ankara'da doğmuştur. Orta eğitimini, Özel Arı Koleji’nde 1992'de tamamladıktan sonra, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden, 1996 yılında mezun oldu. Devlet Tiyatroları'nın açtığı sınavı kazanarak, Adana Devlet Tiyatrosu'nda görevine başladı. 1996 ile 2004 yılları arasında Adana Devlet Tiyatrosu'nda görev yaptıktan sonra, Ankara Devlet Tiyatrosu'na tayin oldu. Bizim Evin Halleri dizisinde 4 yıl oyuncu olarak çalıştı. Halen, Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçı kadrosunda görev yapmaktadır. Tolga Tekin, 21 Temmuz 2013 tarihinde kendisi gibi oyuncu olan Zeynep Koltuk ile evlendi, 2014 yılında boşandı.

Rol aldığı oyunlar
Yastık Adam : Martin McDonagh - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2011
Üç Yönetmen Üç Oyun (Bekleyiş) : Ethan Coen - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2010
Don Giovanni ve Uşağı Pulcinella : Angelo Savelli - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2009
Keşanlı Ali Destanı : Haldun Taner - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2006
Salome (oyun) : Oscar Wilde - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2006
Kayıp Toprağın Türküsü : Angelo Savelli - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2005
Aşk-ı Memnu (oyun) : Halid Ziya Uşaklıgil - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2005
Carmela ve Paolino : jose Santis Sinisterra - Adana Devlet Tiyatrosu - 2004
Fırtına (oyun) : William Shakespeare - Adana Devlet Tiyatrosu - 2004
Kuru Gürütü : William Shakespeare - Adana Devlet Tiyatrosu - 2004
Figaro'u Düğünü : Beaumarvhais - Adana Devlet Tiyatrosu - 2003
Cimri : Molier - Adana Devlet Tiyatrosu - 2002
Abdülcambaz : Turhan Selçuk - Adana Devlet Tiyatrosu - 2002
Kızılırmak Karakoyun : Tuncer Cücenoğlu - Adana Devlet Tiyatrosu - 2001
Cadı Kazanı : Arthur Miller - Adana Devlet Tiyatrosu - 2001
Bağdat Hatun : Güngör Dilmen - Adana Devlet Tiyatrosu - 2001
Kaçık (oyun) : Tom Topor - Adana Devlet Tiyatrosu - 2000
Hırçın Kız : William Shakespeare - Adana Devlet Tiyatrosu - 2000
Karar Kimin : Brian Clark - Adana Devlet Tiyatrosu - 1999
V.Frank (oyun) : Friedrich Dürrenmatt - Adana Devlet Tiyatrosu - 1998
Soytarılar : R.Ppavelkıc - Adana Devlet Tiyatrosu - 1998
İkinci Bölüm : Neil Simon - Adana Devlet Tiyatrosu - 1997
Harikalar Mutfağı : Ege Işık - Adana Devlet Tiyatrosu - 1997
Türkmen Düğünü : Ali Yörük - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1996

Filmografisi
Rüzgarda salınan Nilüfer - Korhan -2016
Paramparça : Cevdet Mercan - Özkan Gülpınar - 2014
Behzat Ç. Ankara Yanıyor : Serdar Akar Gorbaçov -2013
Muhteşem Yüzyıl : Durul Taylan - Yağmur Taylan - Barbaros Hayreddin Paşa - 2012
Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm : Serdar Akar - Gorbaçov - 2011
Reis: Yunus - 2011
Zenne: Cihan - 2011
Kardelen : Mehmet Güneş - Fotoğrafçı - 2010
Kapalı Çarşı : Ömür Atay - Mustafa - 2010
Deniz Yıldızı : Gürsel Ateş - (2009)
Bizim Evin Halleri : Samet Polat - Safa - 2008

Ödülleri
2017 Rüzgârda Salınan Nilüfer ; En İyi Erkek Oyuncu Ödülü
2011 Baykal Saran Tiyatro Ödülü (Yastık Adam)

BİR LİTRE GÖZYAŞI

15 yaşında ölümcül bir omurilik soğanı hastalığına yakalanan, 25 yaşında da hayata gözlerini yuman Aya Kito’nun gerçek hayat hikâyesinden uyarlanan 1 Litre Gözyaşı; umut dolu, vazgeçmeyen, çabalayan ve ayakta duran bir ailenin hikâyesini izleyicilere sunacak.

Cihan (Miray Daner) ve ailesinin hayat mücadelesini; anı yaşamanın değerine vurgu yaparak anlatacak Bir Litre Gözyaşı’nın genel hikayesi ise şöyle;

Cihan, büyük bir heyecanla üniversiteye hazırlanmaktadır. Hayal ettiği gibi üniversiteyi kazandığında başka bir heyecanın da içinde bulur kendini: “Aşk”. Yaşamaya yeni başladığını hisseden Cihan, aslında tedavisi olmayan bir hastalığa yakalanmıştır ve bunu ilk öğrenen annesi Figen olur. Figen, kızının ömrü yettiğince onun hayatını benzersiz ve kızının hak ettiği gibi geçirebilmesi için çetin bir mücadeleye girişir.

KANAL D

Kanal D, Demirören Holding'in Türkiye'de yayın yapan ulusal televizyon kanallarından biridir. Tüm Türkiye'ye yayın yapan ulusal kanal, genelde dizi filmleriyle ön plana çıkmıştır ve 84 yerli ve 13 yabancı dizi ile, 93 yerli ve 9 yabancı dizi yayınlamış Show TV'den sonra en çok sayıda televizyon dizisi yayınlamış Türk televizyon kanalıdır. 2009 yılı itibarıyla Türkiye'de en çok izlenen kanal unvanını elde etmiştir.

Ayhan Şahenk ve Aydın Doğan tarafından ortak kurulmuştur. 16 Eylül 1993'te test yayınına ve 19 Aralık 1993'te normal yayına başlamıştır. Kanalın hisseleri 16 Ekim 1994 tarihinde Aydın Doğan'a emanet verildi ve kanalın logosu değişerek bugünkü hâlini almıştır. 2004 yılında, analog yayının yanı sıra sayısal yayın yapmaya da başlamıştır. Diğer tüm Avrupa ülkelerine Türkçe yayın yapan Almanya merkezli Euro D kanalın yurt dışındaki şubesidir. Kanal D, ayrıca Türkiye'de yüksek çözünürlükte (HD) yayın yapan ilk ulusal televizyon kanalı olan Kanal D HD'yi yayına sokmuştur. Kanal D'de yayınlanan birçok program, bu kanaldan yüksek çözünürlükte izlenebilmektedir. Kanal D Ana Haber Bülteni'ni hafta içi Buket Aydın sunmaktadır. Spor Gündemi'ni Emre Tilev sunmaktadır. Sihirli Annem, Yaprak Dökümü, Fatmagül'ün Suçu Ne?, Kuzey Güney, İntikam, Kavak Yelleri, Aşk-ı Memnu, Hanımın Çiftliği, Öyle Bir Geçer Zaman ki gibi Kanal D'nin en çok beğenilen dizileri arasında yer almıştır.

Kanal, 20 Nisan 2011'de logosunu üç boyutlu yapmış ve logonun ortasındaki daire dönen bir küre olmuştur. Mayıs 2013'ten itibaren Kanal D dizileri engelsiz.kanald.com.tr adresinde görme engelliler için sesli betimleniyor, işitme engelliler için işaret dili ile anlatılıyor. Ayrıca altyazılarla destekleniyor.

Kanal D, 1 Temmuz 2013'te 16:9 (geniş ekran) yayına geçti. 21 Mart 2018 tarihi itibarıyla Demirören Medya Grubu'na satılmıştır.

Tolga Tekin kimdir? Kaç yaşında? ile ilgili etiketler Bir Litre Gözyaşı tolga tekin kimdir Muzo kim
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.