Tokyo Borsası CEO'su görevi bırakıyor

Tokyo Borsası CEO'su Koichiro Miyahara, işlemlerin bir gün teknik bir arıza sebebiyle kesintiye uğramasından sonda görevinden ayrılıyor. Japon CEO kesintinin yaşandığı gün özür dilemişti ancak bir günlük kesinti 30 milyar dolarlık bir işlem kaybına neden oldu.

Japonya borsasındaki teknik hata yüzünden istifa eden CEO'yu konuşuyor. Koichiro Miyahara, Geçen ay borsada yaşanan teknik arıza ve işlemlerin bu sebeple 1 gün boyunca durması nedeniyle 1 Aralık itibarıyla görevinden ayrılıyor. 63 yaşındaki Miyahara 1988 yılından bu yana Tokyo Borsası'nda çalışıyordu.

Habertürk'ün haberine göre, Tokyo Borsası Başkanı ve CEO'su Koichiro Miyahara, borsada 1 Ekim'de yaşanan teknik arıza sebebiyle görevinden ayrılma kararı aldı. Tokyo Borsası'nın sahibi Japan Exchange Group'tan yapılan açıklamaya göre Miyahara'nın yerine Japan Exchange Group Başkanı Akira Kiyota, borsanın da başkanlık görevini yürütecek.

YATIRIMCININ GÜVENİNİ SARSTI

1988 yılında Tokyo Borsası'nda çalışmaya başlayan Koichiro Miyahara 2015 yılında başkanlık görevini üstlenmişti.

Bu arada Japonya Finansal Piyasalar Regülatörü bugün yaptığı açıklamada Tokyo Borsası'nın tam gün devam eden teknik arıza nedeniyle yatırımcı güvenine hasar verdiğini ve borsaya iş geliştirme emri yollandığını duyurdu.

'FUJİTSU DA SORUMLULUK ALMALI'

1 Ekim'de yaşanan arıza sebebiyle yaklaşık 30 milyar dolarlık bir işlem hacmi kaybı yaşandığı tahmin ediliyor. Arıza Fujitsu'nun sağladığı Arrowhead isimli sistemde yaşanmıştı.

Borsanın yeni patronu Akira Kiyota, Fujitsu'dan tazminat talep etmeyeceklerini ancak firmanın da sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

Koichiro Miyahara arızanın yaşandığı gün, ekibiyle beraber basının karşısına çıkarak, Japon geleneklerine uygun bir şekilde eğilerek özür dilemişti.

Tokyo Borsası CEO'su görevi bırakıyor ile ilgili etiketler CEO istifa tokyo borsa Koichiro Miyahara
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.