Tokyo 2020'yi virüse rağmen düzenlemek isteyen olimpiyat yetkilisi intihar etti!

Tokyo Olimpiyat Oyunları'na az süre kala koronavirüs pandemisine rağmen olimpiyatı düzenlemekte kararlı olan Japonya'da Olimpiyat Komitesi'ndeki (JOC) üst düzey bir yetkili, metro istasyonunda tren çarpması sonucu hayatını kaybetti. Olimpiyatın düzenlenmesine desteğin yarı yarıya olduğu ülkede, üst düzey yetkilinin intiharı şüpheli olarak görüldü.

Koronavirüs pandemisi kaynaklı endişelere rağmen Olimpiyat Oyunları'nı düzenlemekte kararlı olan Japonya'da Olimpiyat Komitesi'ndeki (JOC) üst düzey bir yetkili, metroda Nakanobu istasyonunda tren çarpması sonucu hayatını kaybetti.

İNTİHAR OLARAK DEĞERLENDİRİLİYOR

Polis kaynak gösteren Nippon TV'nin haberine göre 52 yaşındaki Yasuşi Moriya'nın ölümü, intihar olarak değerlendiriliyor.

Japonya Sağlık Bakanlığı, Ocak 2021'de, intihar oranının 10 yılı aşkın bir süredir ilk kez artış gösterdiğini açıklamıştı. 2020'de 20 bin 919 kişi intihar etti. Bu oran, bir önceki yılın sayılarına göre yüzde 3.7 daha yüksek. Kadınlar ve çocuklar arasında daha yüksek olan intihar oranının artışında koronavirüs pandemisinin de payı büyük.

YÜZDE 48 OLİMPİYATI İPTAL ETMEK İSTİYORDU

24 Temmuz- 9 Ağustos arasında düzenlenecek ​Olimpiyat Oyunları'na destekle ilgili yeni anket sonuçlarına göre halkın yarısı organizasyonun planlandığı gibi devam etmesini istiyor. Yomiuri gazetesinin yaptığı ankete göre katılımcıların yüzde 24'ü etkinliğin kısıtlı sayıda seyirciyle düzenlenmesi, yüzde 26'sı da seyirci kabul edilmemesi gerektiğini düşünüyor. Yüzde 48 ise Olimpiyat Oyunları'nın iptal edilmesini talep ediyor. Bu oran geçen ay başında yüzde 59'du.

Tokyo 2020'yi virüse rağmen düzenlemek isteyen olimpiyat yetkilisi intihar etti! ile ilgili etiketler metro Japonya tokyo 2020 olimpiyat yetkili
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.