Tokyo 2020'nin gümüş kızı... Buse Naz Çakıroğlu'dan olimpiyat tarihimizde bir ilk

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, Tokyo 2020'de gümüş madalyanın sahibi oldu. 51 kiloda mücadele eden Buse Naz, finalde Bulgar rakibi Stoyka Krasteva'ya mağlup olarak olimpiyat ikincisi oldu ve Türkiye'ye kadınlarda ve boksta ilk gümüş madalyasını getiren isim olarak tarihe geçti.

Busenaz Sürmeneli ve Esra Yıldız'la birlikte Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil eden ilk boksör olan Buse Naz Çakıroğlu, Tokyo 2020'de gümüş madalya kazandı. Finalde Bulgar boksör Stoyka Krasteva'yla karşılaşan Buse Naz, olimpiyat ikincisi oldu...

Kokugikan Arena'da Türk sporu adına tarihi finalde, Haziran ayında mağlup ettiği rakibinin karşısına altın madalya için için çıkan Buse Naz, gümüşte kaldı.

Buse Naz Çakıroğlu, ilk rauntta rakibinin kendisini köşelere sıkıştırmasına engel olamadı ve Bulgar boksör 5 hakemden de 10 puan aldı. 2. rauntta da istediği oyunu ringe yansıtamayan Buse Naz, sadece bir hakemden tam puan alabildi.

Son rauntta da Bulgar sporcu üstünlüğünü korudu ve Buse Naz Çakıroğlu, olimpiyatı gümüş madalya kazanarak tamamladı.

Avrupa şampiyonluğu, dünya ikinciliği bulunan Buse Naz, olimpiyat gümüş madalyasını da başarılarına ekledi.

 

 

SEREMONİDE GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

24 yaşındaki milli boksör madalya seremonisine gözyaşlarını tutamadı. Altın madalyayı çok istediğini belirten Buse Naz, buruk bir sevinç yaşadığını dile getirdi. Tarihe geçen boksör, şunları söyledi: 

"İlk olduğumuz için çok önemli bir başarı. Bizden sonra gelecek herkesin önünü açtık. Madalyanın renginin altın olmasını çok istemiştim. Nasip buymuş. 2024 Paris'te altın madalya kazanacağım. Mutluyum ama çok da hüzünlüyüm. Daha önümüzde çok olimpiyat var. Günlerdir buradayız artık çok yorulduk. Eve gidip dinlenmek istiyorum. Beni destekleyen herekese çok teşekkür ediyorum."

Tokyo 2020'nin gümüş kızı... Buse Naz Çakıroğlu'dan olimpiyat tarihimizde bir ilk

Tokyo 2020'nin gümüş kızı... Buse Naz Çakıroğlu'dan olimpiyat tarihimizde bir ilk - Resim : 2

KADINLARIMIZ TARİH YAZIYOR

Tokyo 2020'de altın madalya kazanan Busenaz Sürmeneli'yle, gümüş madalya elde eden Buse Naz Çakıroğlu Türk spor tarihine adlarını yazdırdılar. Türk sporu kadınlarda 17 yıl sonra olimpiyatta altın madalya kazandı.

Kadınlarda son altın madalyayı olimpiyatta 2004 Atina'da halterde Nurcan Taylan'la alan Türkiye, 17 yıl sonra Busenaz Sürmeneli'yle bir kez daha şampiyonluk sevinci yaşadı. 2012 Londra'da atletizmde 1500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin'in madalyası doping gerekçesiyle geri alınmıştı.

Busenaz Sürmeneli, olimpiyatta 2004'ten sonra Türkiye'ye altın getiren ilk kadın sporcu oldu.

13 YILLIK MADALYA HASRETİ SONA ERDİ 

Türk boksu, olimpiyat tarihindeki ilk altın madalyasını Tokyo 2020'de elde etti. Busenaz Sürmeneli, aldığı altın madalyayla bu açıdan da tarihe adını "altın" harflerle yazdırdı. Buse Naz Çakıroğlu ise Türk boksuna 13 yıl sonra olimpiyatta madalya kazandıran ilk boksör oldu.

Başarılı sporcu, aldığı gümüş madalyayla Türk boksunun 13 yıllık hasretini de dindirdi. Türk boksunun olimpiyatlardaki madalya sayısı ise 1 altın, 3 gümüş ve 3 bronz madalyayla toplamda 7'ye yükseldi.

Tokyo 2020'nin gümüş kızı... Buse Naz Çakıroğlu'dan olimpiyat tarihimizde bir ilk ile ilgili etiketler Boks Buse Naz Çakıroğlu tokyo 2020
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.