Tokyo 2020'nin 7. gününde Türk sporcular ne yaptı? Yarın kimlerin mücadelesi var?

Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nın 7. gününde 6 branşta 14 Türk sporcu mücadele etti. Yarınsa bireyselde 3 branşta 5 milli sporcu mücadele edecek. A Milli Kadın Voleybol Takımı da Arjantin ile karşılaşacak. İşte olimpiyatlarda 7. günün Z raporu...

Tokyo 2020'nin 7. gününde Türk sporcular ne yaptı? 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nın 7. gününde 6 branşta 14 Türk sporcu mücadele etti.

Boksta kadınlarda Busenaz Sürmeneli, tarihe geçti. 23 yaşındaki mili boksör, 69 kiloda çeyrek final maçında Ukrayna'dan Anna Lysenko'yu eleyere yarı finale çıktı. Başarılı boksör, böylece olimpiyat madalyasını garantiledi. Busenaz, Türk boks tarihinde olimpiyatta madalyayı garantileyen ilk Türk boksör oldu.

Ayrıca Türk boksunun da 13 yıllık olimpiyat madalya hasreti sona erdi. Busenaz'ın yarı final karşılaşması 4 Ağustos Çarşamba günü TSİ 08.30'da başlayacak

Kadınlar 60 kiloda Esra Yıldız, Arjantinli Dayana Sanchez'i yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Esra'nın Finlandiya'dan Mira Marjut Johanna Potkonen'le yapacağı çeyrek final maçı 3 Ağustos Salı günü TSİ 11.15'te başlayacak.

Erkekler boksta ise 81 kiloda Bayram Malkan, çeyrek final müsabakasında Azerbaycan'dan Loren Alfonso Dominguez'e elendi ve madalya şansını kaçırdı.

KAYRA SAYİT BRONZ MADALYA MAÇINI KAYBETTİ

Kadınlarda milli judocu Kayra Sayit, +78 kiloda bronz madalyaya çok yaklaştı ancak kazanamadı. Kayra, Kamerunlu Hortence Mballa ile Ukraynalı Yelyzaveta Kalanin'yı yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Milli sporcu, çeyrek finalde Japon Akira Sone'ye yenildi ve altın madalya şansını kaçırdı. Milli sporcu repesajda ise Güney Koreli Mijin Han'ı yenerek bronz madalya maçı oynama hakkı elde etti. Kayra, Fransız rakibi Romane Dicko'ya yenildi ve bronz madalyayı kazanamadı.

ATLETİZM YARIŞLARI BAŞLADI

Tokyo 2020'de yeni başlayan atletizm branşında 3 Türk sporcu sahne aldı. Yasmani Copello Escobar, 400 metre engelli seçmelerini geçerek adını yarı finale yazdırdı.

Yasemin Can, 5000 metrede kendi serisini 6. sırada bitirdi. Diğer serinin sonuçlanmasıyla Yasemin Can, finale yükseldi. Gülle atmada ise Emel Dereli, elemeleri geçemedi ve elendi.

Okçulukta, milli sporcu Yasemin Ecem Anagöz bireysel klasik yay kategorisinde son 16 tur maçında Güney Koreli Chaeyoung Kang'a elendi.

Yelkende ise laser radial kategorisinde Ecem Güzel, olimpiyatı 20. sırada bitirdi. 470 kategorisinde ise Ateş ve Deniz Çınar kardeşler iki basamak yükselerek günü 6. sırada tamamladı. Beste Kardeşler-Okyanus Arıkan çifti ise günü 18. sırada bitirdi.

Kürekte erkekler tek çifte (M1x) kategorisinde Onat Kazaklı, D finalinde yarışı ve olimpiyat oyunlarını 21. sırada tamamladı.

MADALYA SIRALAMASINDA ÇİN LİDER

Dünyanın en büyük spor organizasyonunda Çin 19 altın, 10 gümüş ve 11 bronz madalyayla zirvede bulunuyor. Ev sahibi Japonya, 17 altın, 4 gümüş ve 7 bronz madalyayla ikinci, 14 altın, 16 gümüş ve 11 bronz madalyası bulunan ABD ise üçüncü sırada yer aldı.

Busenaz Sürmeneli'nin yarı finale çıkmasıyla bir madalyayı daha garantileyen Türkiye ise şu anda 2 bronz madalyayla 60. sırada bulunuyor.

<fİgure class="İMAGE"></fİgure>

Tokyo 2020'nin 7. gününde Türk sporcular ne yaptı? Yarın kimlerin mücadelesi var?
Karate Milli Takımı

 

FİLENİN SULTANLARI 4. MAÇINA ÇIKACAK

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 8. gününde yarın bireyselde 3 branşta 5 milli sporcu mücadele edecek. A Milli Kadın Voleybol Takımı da Arjantin ile karşılaşacak.

Tokyo 2020'de B Grubu'nda 3 maçta 1 galibiyet, 2 yenilgi yaşayan A Milli Kadın Voleybol Takımı, dördüncü maçında yarın Arjantin ile karşı karşıya gelecek. Takımlar düzeyinde Türkiye'yi temsil eden tek ekip olan millilerin müsabakası, TSİ 08.30'de başlayacak. Milli takımın gruptan çıkmayı garantilemesi için Arjantin karşısında 3-0 veya 3-1'lik galibiyet alması yetecek.

Bireyselde ise atletizm, okçuluk ve yelken branşlarında 5 milli sporcu ter dökecek.

Atletizmde TSİ 03.40'ta Ersu Şaşma, sırıkla atlama seçmelerinde yer alacak. TSİ 13.45'te ise Jak Ali Harvey ve Emre Zafer Barnes 100 metre seçmelerini geçmeye çalışacak.

Okçulukta Mete Gazoz, bireysel klasik yay kategorisinde son 16 maçına çıkacak. Mete, TSİ 04.22'de başlayacak maçta Avustralyalı Taylor Worth'u eleyerek günün sonundaki madalya maçlarına çıkmak için mücadele edecek.

Yelkende de finn sınıfında Alican Kaynar, 7 ve 8. yarışlarıyla organizasyona devam edecek. Alican'ın ilk yarışı TSİ 06.00'da start alacak.

Tokyo 2020'nin 7. gününde Türk sporcular ne yaptı? Yarın kimlerin mücadelesi var? ile ilgili etiketler Atletizm tokyo 2020 A Milli Kadın Voleybol Takımı Busenaz Sürmeli esra yıldız
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.