Tokyo 2020'de ilk pozitif koronavirüs vakası tespit edildiğini açıklandı

Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi, olimpiyat semtinde ilk pozitif koronavirüs vakası tespit edildiğini açıkladı. Kyodo ajansının haberine göre başkentin Harumi bölgesinde 13 Temmuz'da hizmete giren olimpiyat semtinde, ilk pozitif Kovid-19 vakası kayda geçti.

Koronavirüs pandemisinin gölgesinde düzenlenen ve seyircisiz gerçekleşecek olan Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda ilk koronavirüs vakası bugün tespit edildi. Ülkeler, 23 Temmuz'da başlayacak Oyunlar için kafileler halinde Japonya'ya ulaşmaya başladı. Türkiye'nin olimpiyat kafilesi ise dün yola çıkmıştı.

OLİMPİYAT KÖYÜNDE VAKAYA RASTLANDI

Kyodo ajansının haberine göre başkentin Harumi bölgesinde 13 Temmuz'da hizmete giren olimpiyat köyünde, ilk pozitif Kovid-19 vakası kayda geçti.BTesti pozitif çıkan kişinin sporcu değil, yurt dışından gelen bir ziyaretçi olduğunu açıklayan komite, şahsa yönelik detaylı bilgi vermedi.

Tokyo 2020 Üst Yöneticisi (CEO) Muto Toşiro, şahsın semt dışında yakın bir sağlık kuruluşuna taşınarak karantinaya alındığını söyledi.

21 bina, 3 bin 600 oda ve 18 bin yatak kapasiteli olimpiyat semtinde, turnuvada yarışacak sporcular ile yabancı yetkililer barınacak. Salgın nedeniyle 2021 yılına ertelenen Olimpiyat Oyunları, 23 Temmuz-8 Ağustos 2021'de düzenlenecek.

Tokyo 2020'de ilk pozitif koronavirüs vakası tespit edildiğini açıklandı ile ilgili etiketler Japonya tokyo 2020 tokyo
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.