Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları seyirisiz gerçekleştirilecek

Japonya Olimpiyatlar Bakanı Tamayo Marukawa, koronavirüs salgını nedeniyle 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın seyircisiz düzenleneceği açıkladı. Oyunlarda yalnızca yurtdışından aşı kartlarıyla gelen sporcu yakınları, gazeteciler ve Japonya'nun pandemi prosedürlerine uygun ziyaretçiler alınacak.

Japonya hükümeti, koronavirüs vakalarındaki artış sebebiyle başkent Tokyo'da 22 Ağustos'a kadar olağanüstü hal ilan ettiğini duyurmuştu. Olimpiyatlar Bakanı Marukawa Tamayo, bugün yaptığı açıklamada Tokyo Olimpiyatları'na, koronavirüs salgını nedeniyle yurt içinden seyirci kabul edilmeyeceğini açıkladı.

Japonya hükümeti, koronavirüs vakaları nedeniyle Tokyo’da ağustos ayı sonuna kadar olağanüstü hal ilan ederken, Tokyo Olimpiyatları'na da seyirci alınıp alınmayacağı merak konusuydu. Delta varyantının yayıldığı Tokyo’nun başka bir enfeksiyon dalgasının kaynağı olmasını önlemenin gerekli olduğunu belirten Japon hükümeti, Tokyo 2020 Olimpiyatları'nın seyircisiz düzenleneceğini açıkladı.

Tokyo Olimpiyatlar Bakanı Tamayo Marukawa da, "Tokyo'daki olimpiyat oyunları seyircisiz yapılacak. Olağanüstü hal ilan edilmeyen diğer yerler için ise görüşmeler yapacağız" ifadelerini kullandı.

Nisan ayında yeni bir enfeksiyon dalgası başlayan ülkede vaka sayıları nispeten düşük ve ölüm sayısı toplam 15 bin civarında. Dün 2.180 yeni vaka bildirildi. Bunlardan 920'si geçen hafta 714'ten Tokyo'daydı ve 13 Mayıs'taki 1.010'dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. 

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları seyirisiz gerçekleştirilecek
Tamayo Marukawa

 

BAKAN KASAPOĞLU KOTA SAYISINI AÇIKLADI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, olimpiyata katılacak Türk sporcu sayısı hakkında yaptığı açıklamada "Ülkemiz 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 18 branşta 108 sporcuyla temsil edilecek" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları seyirisiz gerçekleştirilecek ile ilgili etiketler Japonya tokyo 2020
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.