Tokyo 2020... Alman tenisçi Alexander Zverev olimpiyat şampiyonu oldu

Almanlar'ın erkeklerdeki 1 numaralı tenisçisi Alexander Zverev, Tokyo 2020'de altın madalya kazandı. Finalde Rus raket Karen Khachanov'u mağlup eden 24 yaşındaki sporcu, olimpiyat şampiyonu oldu. Zverev, yarı finalde dünya 1 numarası Novak Djokovic'i elemişti.

Tokyo 2020'de, teniste tek kadınlardan sonra tek erkeklerde de altın madalya sahibini buldu. Dün, İsviçreli raket Belinda Bencic, bugün de Alman tenisçi Alexander Zverev, olimpiyat şampiyonu oldu.

Yarı finalde dünya 1 numarası Novak Djokovic'i eleyen dünya 5 numarası Zverev, finalde de Rus raket Karen Khachanov'u rahat yenerek olimpiyat şampiyonu oldu. Dünya 25 numarası  Khachanov'u 6-3 ve 6-1'lik setlerle mağlup eden 24 yaşındaki Zverev, kariyerinin en büyük başarısına ulaştı. Bronz madalyayı ise dünya 1 numarası Novan Djokovic'i yenen İspanyol Pablo Carreno Busta almıştı.

"GELECEĞİN 1 NUMARASI" DENİYORDU

Bu sezon Madrid Masters ve Acapulco'da şampiyon olan Zverev, Temmuz başında sezonun 3. Grand Slam turnuvası olan Wimbledon'daki performansıyla hayal kırıklığı yaşatmıştı. Yeni yeni parladığı dönemlerde geleceğin 1 numarası olarak gösterilen Alman raket bir türlü o noktaya gelemedi.

Wimbledon'a son 16'da Felix Aliassime'e mağlup olarak veda eden Zverev, Roland Garros'ta yarı final oynamış ancak Paris'te de Stefanos Tsitsipas engelini geçememişti. Alman raket bu yıl Avustralya Açık'ta ise çeyrek finalde Djokovic'e elendi.

Tokyo 2020... Alman tenisçi Alexander Zverev olimpiyat şampiyonu oldu

Tokyo 2020... Alman tenisçi Alexander Zverev olimpiyat şampiyonu oldu ile ilgili etiketler Tenis tokyo 2020 Alexander Zverev Karen Khachanov Belinda Bencic
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.