Tokyo 2020... ABD Kadın Voleybol Takımı tarihinde ilk kez olimpiyat şampiyonu oldu

ABD Kadın Voleybol Takımı tarihinde ilk kez Tokyo 2020'da altın madalya kazandı. Türkiye'den pek çok ismin forma giydiği ABD, finalde son 2 olimpiyatın altın madalyalı takımı Brezilya'ya set vermedi. Kadınlar basketbolda da zafer 9. kez ABD'nin oldu.

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın çeyrek finalde Güney Kore'ye elenerek veda ettiği Tokyo 2020'de altın madalya ABD'nin oldu. Oyunlar'ın 16. ve son gününde Ariake Arena'da son iki olimpiyatın şampiyonu Brezilya ile ABD arasında oynanan final maçında Amerikalılar zorlanmadan kazandı.

Başantrenör Karch Kiraly yönetimindeki ABD rakibini 25-21, 25-20 ve 25-14'lük setlerle 3-0 mağlup ederek tarihinde ilk kez olimpiyat şampiyonu oldu. Kiraly, Lang Ping'den (Los Angeles 1984 ve Rio 2016) sonra hem oyuncu (Los Angeles 1984 ve Seul 1988) hem de teknik direktör (Tokyo 2020) olarak Olimpiyat tarihinde altın kazanan 2. kişi oldu

Rio 2016'da bronz madalya kazanan ABD, Londra 2012 ve Pekin 2008'de ise gümüş madalya kazanmıştı. Tokyo 2020'de Filenin Sultanları'yla grupta karşılaşan ABD, 3-0 öne geçtiği maçı 3-2 kazanmıştı. ABD Milli Takımı'nda Türkiye'den hatırladığımız birkaç oyuncu bulunuyor. 

Lauren Carlini ve Madi Kingdon-Rishel (THY), Rachel Adams (Aydın BŞB), Chiaka Ogbogu (Vakıfbank), Michelle Bartsch-Hackley (Vakıfbank) ve Fenerbahçe'den Eczacıbaşı VitrA'ya transfer olan Jordan Thompson (Eczacıbaşı) dışında, Çin'e giden eski Vakıfbank ve Fenerbahçe oyuncusu Kelsey Robinson ile Eczacıbaşı'nın eski yıldızlarından takım kaptanı Jordan Larson ile Kimberly Hill de altın madalya sevinci yaşadı.

Kadınlar voleybolda bronz madalya ise Sırbistan'a gitti. Üçüncülük maçında Güney Kore'yi 25-18, 25-15 ve 25-15'lik setlerle 3-0 mağlup eden Srıplar bronz madalyanın sahibi oldu. Rio 2016'da final oynayıp 2. olan Sırbistan, Tokyo 2020'yi bronz madalya alarak tamamladı. Türkiye'yi eleyen Güney Kore ise oyunlarda 4. oldu.

Tokyo 2020... ABD Kadın Voleybol Takımı tarihinde ilk kez olimpiyat şampiyonu oldu

KADIN BASKETBOLDA DA ABD ŞAMPİYON

ABD takım sporlarında bir altın da kadınlar basketbolda aldı. Finalde Japonya'yla karşılaşan ABD, ev sahibini 90-75 mağlup ederek olimpiyat şampiyonu oldu. ABD, kadın basketbolunda tarihindeki 9. olimpiyat şampiyonluğuna ulaştı. Üst üste 7. kez finale kalan ABD bunların tamamında altın madalya alma başarısı gösterdi.

Gümüş madalya alan ev sahibi Japonya ise, tarihinde ilk kez kadın basketbolunda olimpiyatlarda madalya sevinci yaşadı.

Tokyo 2020... ABD Kadın Voleybol Takımı tarihinde ilk kez olimpiyat şampiyonu oldu ile ilgili etiketler voleybol tokyo 2020 Kelsey Robinson eczacıbaşı vitra jordan thompson
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.