TOKİ'nin ucuz konut projesinin detayları belli oluyor: Her 5 konuttan biri gençlerin olacak!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde detaylar netleşiyor. cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eylül ayında açıklayacağı projede, 500 bine yakın ucuz konutun yüzde 20'si gençlere ayrılacak. İşte şartlar...

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesine sayılı günler kaldı.

Eylülde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm detaylarıyla açıklayacağı dev sosyal konut projesi kapsamında hiç evi olmayan vatandaşa konut, arsa ve işyeri 20 yıl vadeli ve uygun taksitlerle satışa sunulması planlanıyor.

İşte Cumhuriyet tarihinin en büyük konut edindirme kampanyasıyla ilgili belli olan yeni detay, şart ve rakamlar;

HER 5 UCUZ KONUTTAN BİRİ GENÇLERİN OLACAK

Dev konut hamlesi kapsamında dar gelirliler, emekliler, şehit ve gazi yakınlarının yanı sıra gençler ve yeni evlenecekler de ayrı kota içinde değerlendirilecek. Edinilen bilgilere göre, gelen yoğun talep üzerine toplam konut sayısının yüzde 20'si gençlere ayrıldı.

 

81 İLDE 500 BİN KONUT VE İŞYERİ

Vatandaşın dört gözle beklediği kampanya kapsamında konut sayısı illerden gelen talebe göre belirlenecek. Büyük şehirler başta olmak üzere 81 ilde 450-500 bin konut ve işyeri yapılması planlanıyor.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN EYLÜL'DE DUYURACAK

Projenin son halini ve tüm ayrıntıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eylül ayında vatandaşa müjdeleyecek. Anadolu şehirleri ve İstanbul'da belirli aile geliri üst sınırı ve daha önce evi olmaması koşullarının aranacağı kampanyada, başvurular ardından kura yolu ile konut edinimi sağlanacak.

20 YIL VADELİ SATIŞ

Sosyal konutun yanı sıra üretim ve istihdamı artırmak için ülkenin birçok noktasında küçük ve orta ölçekli işletmeler için sanayi tesisleri inşa edilecek. Bunlar da vatandaşa uygun fiyat ve ödeme şartlarıyla satılacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eliyle yürütülecek proje kapsamında 81 ilde küçük ve orta ölçekli işletmeler için sanayi tesisleri kurulacak. Vatandaşa kira öder gibi işyeri sahibi olması için 20 yıl vadeli ödeme koşulu sağlanması planlanıyor.

 

HİÇ EVİ OLMAYAN VATANDAŞLAR ALACAK

Sadece hiç evi olmayan vatandaşın kullanımına açılacak Hazine arazilerini yine vatandaşın kendi için konut yapması adına uygun şartlarda uzun vadeli ödeme koşullarıyla satışa çıkarılacak. Vatandaş tek parselde kendi evini yapacak ya da talep örgütlenmesi ile daha büyük parseller alabilecek. İsteyenler ise müteahhitlerle anlaşacak.

BAKAN KURUM 'İLK DEFA UYGULAYACAĞIZ' DİYEREK DUYURDU

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İlk defa sosyal konut projesinde gençlerimize kontenjan ayıracağız. Bu noktada inşallah projelerin sayısını, miktarını artıracağız.

Genç kardeşlerimiz, hayata güvenle atılacağı, evlenecek kardeşlerimizin inşallah ev sahibi olabileceği bir kontenjanı gençlerimize sunuyoruz. Konutlarımız genç kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

TOKİ'nin ucuz konut projesinin detayları belli oluyor: Her 5 konuttan biri gençlerin olacak! ile ilgili etiketler TOKİ konut sosyal konut Erdoğan Genç Cumhuriyet bakan kurum dar gelirli
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.