TOKİ’nin indirim kampanyası yoğun ilgi gördü

TOKİ’nin borçları bulunan konut ve işyeri alıcılarına yönelik 21 Eylül - 19 Ekim 2021 arasında düzenlediği yapılandırma kampanyasından 15 bin 313 kişi yararlandı. Katılanların 12 bininden fazlası borçlarını kendi tasarrufları ile kapatıp tapularına hak kazandı.

Kampanya hakkında TOKİ’nin açıkladığı bilgiye göre, yoğun ilgi gören düzenleme ile 15 bin 313 vatandaşa fayda sağlanırken, 12 bin 434 katılımcı tapularına hak kazanmış oldu. 2 bin 879 kişiye de borç bakiyelerinin yüzde 25’inden az olmama koşulu ile dahil oldukları kampanya ile esnek ödeme planı hazırlandı. Yüzde 22 indirim uygulanan bu vatandaşlar da yaptıkları peşin ödemelerle borçlarının belirli bir kısmını kapatmış oldu.

Katılım gösteren vatandaşların yüzde 94’ünden fazlası kendi tasarrufları ile borçlarını öderken, diğer kısma Halkbank ve Ziraat Bankası’ndan 10 yıla kadar kredi sağlandı. Kredi faizleri konutlara yüzde 1.37, işyerlerine ise yüzde 1.57 olarak belirlendi.

Bu yıl daha önce 21 Nisan-28 Mayıs tarihleri arasında da yüzde 20 indirim kampanyası düzenlemiş ve 12 bin kişiye borç ödemelerinde kolaylık tanınmıştı.

ARSA DA YÜZDE 10 İNDİRİM KAMPANYASI

 

TOKİ arsa sahibi olmak isteyenlerden yoğun talep geldiğini gerekçe göstererek geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için de 27 Ekim’e kadar kampanya düzenliyor. Geriye dönük taksit borcu olmama şartı aranan kullanıcılar taksit sayıları 12’den az olmamak koşulu ile yüzde 10 oranında indirimden faydalanabilecek.

12 Ekim’de başvuruları başlayan kampanyanın geri ödeme taksitlerini en geç 2020 yılı sonuna kadar başlatan olan arsa tapusu taliplerine yararı dokunacak.

TOKİ’nin indirim kampanyası yoğun ilgi gördü ile ilgili etiketler TOKİ Tapu Kampanya arsa gayrimenkul
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.