TOKİ'den Arnavutluk'a 522 konut

TOKİ tarafından Arnavutluk'ta depremzedeler için inşa edilecek 522 konutun temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferansla katıldığı törenle atıldı. Erdoğan, yaptığı konuşmada "Bu konutlar, Türkiye-Arnavutluk dostluğunun yeni bir nişanesini teşkil edecektir." dedi.

Arnavutluk'ta 26 Kasım 2019'da meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedeler için 500 konut inşası talimatı vermişti.

Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Arnavutluk Yeniden İnşa Devlet Bakanlığı arasında "Afet Sonrası Konut Yapımı Alanında İşbirliği Sözleşmesi" imzalanmıştı.

Arnavutluk'un Laç kentinde TOKİ Başkanlığının inşa edeceği 522 konutun temel atma töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti.

TOKİ'den Arnavutluk'a 522 konut

"TÜRKİYE-ARNAVUTLUK DOSTLUĞUNUN YENİ BİR NİŞANESİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, "Bu konutlar, Türkiye-Arnavutluk dostluğunun yeni bir nişanesini teşkil edecektir. En kısa zamanda konutların ilk etabını tamamlayıp depremde evlerini kaybeden kardeşlerimize teslim etmeye başlayacağız." ifadelerini kullandı.

TOKİ'den Arnavutluk'a 522 konut - Resim : 2

Projeyle 522 konutun yanı sıra 37 ticari ünite ile 375 araçlık kapalı otopark da inşa edilecek.

TOKİ'den Arnavutluk'a 522 konut ile ilgili etiketler Arnavutluk TOKİ konut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.