TOKİ taksitleri sabit mi, ne kadar zam gelecek? Standart tip konut nedir?

TOKİ sosyal konut projeleri için başvurular resmen başladı. 2+1 ve 3+1 evler için başvurular Ekim ayının sonuna kadar devam edecek ve daha sonrasında kura çekimi gerçekleştirilecek. Uygun ödeme koşulları altında konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarda TOKİ konut taksitlerine zam gelecek mi sorusuna yanıt aramakta.

TOKİ sosyal konut projeleri için başvurular 14 Eylül tarihinde resmen başlamış oldu. 31 Ekim tarihine kadar devam edecek başvurular sonrasında 2+1 ve 3+1 evler için kura çekimi gerçekleştirilecek. Uygun fiyatlarla ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarda 240 ay vade ile taksit ödemelerini yapacak.

Genç, engelli ve emekliler için ayrı ayrı kontenjan sağlanan 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri konusunda aylık taksitlere ne oranda zam geleceği de merak edilirken standart tip konutlarda en çok araştırılanlar arasında yer almakta.

TOKİ Başvuruları Ne Zaman Sona Erecek?

14 Eylül tarihinde başlayan TOKİ başvuruları 31 Ekim 2022 günü sona erecek. E-Devlet sisteminde yaşanabilecek olası yoğunluk nedeniyle vatandaşlar TOKİ başvurularını TC kimlik no son hanesine göre gerçekleştirebilecek.

TOKİ taksitleri sabit mi, ne kadar zam gelecek? Standart tip konut nedir?

E-devlet dışında TOKİ başvuruları bankalar aracılığıyla da yapılabilecek. Ziraat Bankası ve Halkbank şubelerinden 14 Eylül-31 Ekim 2022 tarihleri arasında TOKİ için başvurular alınacak.

TOKİ 2022 Başvuru Ücreti Ne Kadar?

Konut tipi 2+1 ve 3+1 ayrımı olmadan, proje bazında başvuru gerçekleştirilecek. Hak sahiplerinin konut tipleri, ihale yapıldıktan sonra "konut belirleme kurası" ile belirlenecek ve başvuru bedeli 500 lira olacak. Ücretler, Ziraat Bankası ve Halkbank üzerinden ödenecek.

e-Devlet kanalıyla başvurularda SMS ile iletilecek başvuru sahibi adına açılmış IBAN hesabına başvuru ücretinin belirlenen süre içerisinde eft, havale, ATM vb. ile yatırılması gerekmektedir. Aksi halde mevcut başvuru iptal edilecektir.

2+1 konutların fiyatı 608 bin TL, 3+1 konut fiyatları ise 850 bin TL olacak. Belirlenen toplam bedelin yüzde 10'u yerler tahsis edilip, kuralar çekildikten sonra peşin olarak ödenecek.

TOKİ taksitleri, 2+1 konutlar için 2.280 TL'den başlayan, 3+1 konutlar için ise 3.187 TL'den başlayan taksitlerle 240 ay vade ile ödenecek. TOKİ taksit ödemeleri, sözleşme imzalanınca başlayacak.

TOKİ taksitleri sabit mi, ne kadar zam gelecek? Standart tip konut nedir? - Resim : 2

TOKİ Aylık Taksitlerine Ne Kadar Zam Gelecek?

TOKİ taksitleri 6 ayda 1 kez zamlanacak. TOKİ'nin resmi internet sitesinde yer alan açıklama şöyle;

"Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılacaktır. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecektir. Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır."

TOKİ taksitleri sabit mi, ne kadar zam gelecek? Standart tip konut nedir? ile ilgili etiketler TOKİ başvuru sosyal konut taksit standart tip
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.