TOKİ kura çekimi ne zaman 2020?

TOKİ kura çekimi ne zaman 2020? 100 bin sosyal konut başvuruları başvurularında sona yaklaşılıyor. TOKİ başvuruları 15 Ocak yani yarın bitiyor.Adaylar ise büyük bir merakla kura çekiminin en zaman olacağını bekliyorlar. Detaylar haberimizde...

TOKİ kura çekimi ne zaman 2020? TOKİ 100 bin konut projesi başvuruları 16 Aralık tarihinde başladı. 100 bin konut için 1 milyonu aşkın başvuru yapıldı. Başvuru sürecinin bitmesine az bir zaman kala kuraların ne zaman çekileceği merak ediliyor.

TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN 2020?

TOKİ kura çekilişine dair detaylar henüz paylaşılmadı. 15 Ocak'ta başvuruların tamamlanmasının ardından konu ile ilgili açıklama yapılması bekleniyor.

TOKİ ÖDEMESİ NASIL YAPILACAK?

Ziraat Şubelerinden yapılacak başvuruda 2+1 daire için 500 lira 3+1 daire için 100 lira başvuru bedeli yatırılacak.

TOKİ konutları da gelirli vatandaşlar yüzde 10 peşinat, 240 ay vade ve 0.46 faiz oranlarıyla ev sahibi olabilecek.

2+1 konutların fiyatları 140 bin ilâ 180 bin lira arasında, 3+1 konutların fiyatları ise 160 bin ilâ 210 bin lira arasında olacak.

75 metrekare ve 140 bin fiyatlı 2+1 daire için yüzde 10 yani 14 bin TL peşinat alınırken, 0.49 faiz oranı ve 240 ay vadeyle aylık 894 lira taksitle ev sahibi olacak.

Konutların, adet, brüt m², net m² ve fiyat bilgileri ihale sonrası kesinlik kazanacaktır.

Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.

E-DEVLET İLE TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

TOKİ başvurusu için öncelikle aşağıda verdiğimiz link e-devlete girmeniz gerekmektedir. Sayfaya girdikten sonra, TOKİ 100 bin sosyal konut projesi karşınıza çıkacak. Bu noktada, size uygun olan ildeki projeyi seçip yanındaki başvur butonuna tıklamanız gerekmektedir. Daha sonra karşınıza çıkan sayfadaki başvuru şartları detaylarını okuyup aşağıdaki onay kutucuğunu işaretlemeniz gerekmektedir.

Diğer açılan sayfada karşınıza konut tipi seçim ekranı gelecek. Burada iki farklı konut tipinden bir tanesini seçmeniz gerekmektedir. 2+1'in başvuru ücreti 500 TL, 3+1'in başvuru ücreti ise 1000 TL'dir.

Sonraki aşamada konutunuzu seçtikten sonra sizden onay bilgisi beklenecek. E-Devlet internet üzerinden TOKİ sosyal konut başvurusu için bu ekranın altında yer alan onay kutucuğu kritik bir önem arz edecek.

Aşağıdaki "Başvur" düğmesine tıkladıktan sonra işlemin tamamlanması için başvuru bedelini ödemeniz gerekecektir. Bunun için Ziraat Bankası tarafından adınıza açılacak ve SMS ile size bildirilecek olan hesaba 1000 TL yatırmanız gerekecektir. Lütfen başvuru bedelini yatırırken hesabı kontrol ediniz ve başvuru bedelinin adınıza açılmış doğru hesaba yatırıldığından emin olunuz.

Başvurunun tamamlanmasının ardından karşınıza şu mesaj çıkacaktır;"************ numaralı başvurunuz değerlendirilmek üzere TOKİ tarafından kaydedilmiştir. Başvurunuzun durumunu "Başvuru Listesi" sayfasından takip edebilirsiniz. Değerlendirme sonucu kısa mesaj ile telefonunuza gönderilecektir."

TOKİ kura çekimi ne zaman 2020? ile ilgili etiketler TOKİ sosyal konut 2020 kura çekimi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.