TOKİ kura çekilişi ne zaman? 2022 TOKİ kura sonuçları hangi gün, saat kaçta açıklanacak?

81il genelinde İlk Evim İlk İş Yerim projesi kapsamında 2+1 ve 3+1 konutların hak sahiplerinin belirleneceği kura çekimi tarihi netleşti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ kura çekilişi tarihi hakkında son dakika açıklamasında bulundu. Peki, 2022 TOKİ kura çekilişi tarihi ne zaman, hangi gün, saat kaçta yapılacak?

TOKİ kura sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 31 Ekim'de tamamlanan konut başvurularının ardından milyonlarca vatandaş, TOKİ kura çekimi tarihleri için araştırmalarını sürdürüyor.

TOKİ 2+1 ve 3+1 konut sahibi olmaya hak kazanan kişilerin belirleneceği çekiliş tarihi sonunda belli oldu. Bakan Kurum, noter huzurunda ve dijital ortamda yapılacak TOKİ kura çekilişi tarihi hakkında bir son dakika açıklamasında bulundu

TOKİ Kura Çekilişi Ne Zaman?

Bakan Kurum'un açıklamasına göre; TOKİ sosyal konut kura çekilişi ilk olarak 7 Kasım 2022 Pazartesi günü başlayacak ve Şırnak ve Ardahan'da gerçekleşecek.

Bakan Kurum, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bununla beraber Güneydoğu Anadolu Bölgemizde 5 ilimiz, Doğu Anadolu Bölgemizde 7 ilimiz olmak üzere 7-16 Kasım tarihleri arasında 12 ilimizdeki 22 bin 57 konutumuzun kura çekimlerini gerçekleştireceğiz.

Kuralarımız noter huzurunda, şeffaf bir şekilde ve canlı yayın olarak TOKİ'mizin resmi sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek."

Bakan Kurum'un açıklamasına göre; 12 ilin kura çekilişi 10 günden kısa sürede tamamlanacak. 16 Kasım 2022 tarihinde 22 bin 57 konutun kura çekilişi tamamlanmış, hak sahipleri belli olmuş olacak.

TOKİ sosyal konut kura çekilişi 6 ay içinde tamamlanacak. Buna göre 250 bin konutun hak sahibi 2023 yılının Mart ayı içerisinde belli olacak.

Bakan Kurum, "İnşallah tüm yuvalarımızı, konut arsalarımızı, iş yerlerimizi 2 yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz Hayırlı, uğurlu olsun." dedi.

TOKİ kura çekilişi ne zaman? 2022 TOKİ kura sonuçları hangi gün, saat kaçta açıklanacak? ile ilgili etiketler TOKİ kura sonuçları
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.