TOGG'un da içinde olduğu yerli yatırımlar için 'Mega hamle': Yeni düzenleme yolda

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un 2023 yılında banttan inmesi beklenirken, aralarında TOGG'un da olduğu yerli projeler için yeni bir düzenleme yapılması planlanıyor. Meclis'e sunulan yasa teklifi ile yerli otomobil gibi projeler için mega sanayi siteleri kurulması hedefleniyor.

Yerli otomobil TOGG için geri sayım sürerken, birçok farklı alanda adımlar atılmaya devam ediyor. TOGG ile ilgili Mega Sanayi Sitesi hamlesi yakın zaman da TBMM'ye sunulacak. TOGG'un bu yıl banttan inmesi, 2023 yılında yollarda olması planlanıyor.

AK Parti, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında başlayacak yeni dönemle, "Büyük Türkiye-Büyük Yatırım Modeli"ne geçiyor. Bu kapsamda yerli otomobil başta olmak üzere büyük yatırımların altyapısını oluşturmak üzere hazırlanan yasa teklifinin önümüzdeki günlerde TBMM Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

Sabah'ta yer alan habere göre, teklif kapsamında endüstri sanayi bölgeleri ile ilgili önemli değişiklikler yapılacak. Büyük ölçekli yatırımlar için uygun bir yatırım ortamı sağlanması, bu amaçla endüstri bölgelerinin daha işlevsel hale getirilip daha fazla katma değer yaratması amaçlanıyor.

Yerli otomobil gibi projeler için mega sanayi siteleri kurulması da hedefleniyor.

 

TOGG'un da içinde olduğu yerli yatırımlar için 'Mega hamle': Yeni düzenleme yolda ile ilgili etiketler TOGG Yerli otomobil TBMM proje yasa teklifi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.