TOGG yola çıkmadan rakibi üretime başlıyor

Türkiye’nin en önemli yatırımlarından olan milli otomobil TOGG bitmek üzereyken kardeş rakibi Bursa’da doğmak üzere. Sanayi Bakanlığı, Amperino isimli elektrikli otomobile 66 milyon lira teşvik verdi.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bulunan şirketler ortaklığında geliştirilen yeni elektrikli otomobil Amperino’ya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan destek geldi. Aracın, 2025 yılında yollarda olmasının planlandığı ifade edildi.

2023’te yollarda olması beklenen Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG, tüm Türkiye tarafından heyecanla bekleniyor. Bu bekleyiş sürerken şimdi yaşanan yeni gelişmeler ise ülkemizde geliştirilen yeni bir otomobilin yakında bizlerle buluşabileceğini ortaya koyuyor.
Geçtiğimiz yıl, Bursa’nın İnegöl ilçesinde bulunan şirketlerin elektrikli bir otomobil projesi üzerinde çalışmak için ortaklık kurduğu duyurulmuştu. İnegöl’de üretilecek bu otomobilin isminin de ‘Amperino’ olacağı ifade edilmişti. Şimdi ise projeyle ilgili önemli gelişmeler yaşandığı açıklandı.

Şehir içi gibi kısa mesafelerde kullanılmak üzere geliştirilen Amperino’nun Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan destek geldi. Buna göre Saloni Mobilya, Erhun Metal, Yol Mobilya, Orimak Makina ve İyon Mekatronik işbirliğinde üretilecek olan araç, bakanlıktan 66 milyon liralık ucu açık teşvik aldı. Ayrıca, başlangıç olarak verilen bu miktarın 300 milyon TL’ye kadar çıkabileceği belirtildi.

Amperino ismi verilen ve 3 kişilik olması planlanan otomobilin 2024 yılındaki Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenmesi planlanıyor. Ayrıca ilk aracın 2025 yılında yollarda olmasının amaçlandığı, 90 kilometre hıza ve 150 kilometre menzile sahip olacağı da gelen açıklamalar arasında bulunuyor.

TOGG yola çıkmadan rakibi üretime başlıyor ile ilgili etiketler Amperino elektrikli otomobil Üretim teşvik
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.