Togg siparişi veren ilk devlet başkanı belli oldu

Türkiye'nin üretimine başladığı yerli araba Togg'a sipariş yağıyor... Sipariş vermek isteyenlerin arasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de yer aldı.

Türkiye'nin 60 yıllık hayali 29 Ekim'de görkemli açılışa sahne olan Togg'un fabrikasının açılması ile gerçeğe dönüştü.

Mart ayında satışa çıkacak Togg'a şimdiden talepler yağıyor. Togg siparişi vermek isteyenlerin arasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de yer aldı.

 

ALİYEV BAŞKAN ERDOĞAN'I TEBRİK ETTİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonda görüşmesi gerçekleştirdiği ifade edildi. Cumhurbaşkanı Aliyev'in, Başkan Erdoğan'ı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Rusya'nın Soçi kentinde 31 Ekim'de yaptığı görüşmeye ilişkin bilgi verdiği aktarıldı. Cumhurbaşkanı Aliyev'in, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (Togg) seri üretime başlaması münasebetiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ettiği ve bunun Türk sanayisinin yeni bir başarısı olduğunu ifade ettiği belirtildi.

Togg siparişi veren ilk devlet başkanı belli oldu - Resim : 2

ALİYEV TOGG İÇİN SİPARİŞ VERDİ

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'in Başkan Erdoğan ile yaptığı görüşme sırasında Togg'u çok beğendiğ ve satın almak için sipariş vernek istediği öğrenildi. Telefon görüşmesi sırasında Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin çeşitli yönleri hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu da aktarıldı.

 

Togg siparişi veren ilk devlet başkanı belli oldu ile ilgili etiketler TOGG Azerbaycan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.