TOBB'dan 'German Marshall Fund' iş birliği ile ilgili açıklama geldi

SuperHaber, TÜSİAD VE TOBB'un ismi CIA ile anılan kuruluşla aynı vakfa bağışta bulunduğunu gündeme getirmişti. Vakfın devasa ve ilgi çeken bağışçı listesinde ismi bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden konuya ilişkin açıklama geldi. TOBB'dan yapılan açıklamada, TOBB'un GMF ile yaptığı yurt dışı lobi faaliyetini Türkiye'nin lehine yaptığı vurgulandı.

SuperHaber, çok çeşitli ve ilgi çekici yerlerden bağışlar alan bir kuruluş olan 'German Marshall Fund' isimli vakfa TÜSİAD ve TOBB'un da bağışçı olduğunu gündeme getirmişti.

Başkanlığını ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar eski yardımcısının yaptığı bu kuruluşa, CIA ile bağlantılı RAND Corporation, ABD savunma sanayisi devi Lockheed Martin, NATO örgütleri, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Fransa'nın ABD Büyükelçiliği'nin bağış yaptığı ortaya çıkmıştı.

Devasa bağışçı listesinde TÜSİAD ve TOBB dışında Türkiye merkezli başka herhangi bir kurum veya kuruluşun bulunmaması dikkat çekmişti.

TOBB'DAN AÇIKLAMA GELDİ

SuperHaber'in yankı uyandıran haberinin ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden açıklama geldi. Birlikten yapılan açıklamada, TOBB'un, Türkiye'nin ticari ilişkilerinin önünü açmak, geliştirmek ve Türkiye'nin yurt dışı lobi faaliyetlerine destek vermek amacıyla her zaman aktif bir rol aldığı ifade edildi.

Avrupa Birliği, ABD başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde uluslararası etkinlikler yapıldığı ve yapılmaya devam edileceği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlgili bakanlığın olumlu görüşü ile bu faaliyetler düzenlenirken yurt dışında lobi gücü ve kamuoyunu etkileme imkanı yüksek kuruluşlarla da iş birliği yapılmaktadır. TOBB ile GMF arasında da bu kapsamda bir dizi programlar yapılmıştır. Brüksel, Paris, Berlin, Washington​​​​​​​'da kamuoyuna açık şekilde gerçekleştirilen bu programlarda, Türkiye'nin ekonomik potansiyeli ve ülkemiz tezleri ABD ve Avrupa'daki hükümet, iş dünyası ve düşünce kuruluşları çevrelerine anlatılmaktadır. Türkiye'den kamu kurum ve kuruluşlarından yetkililer ve devlet adamlarımız da programlarda yer almış ve ülkemizin görüşlerini tüm bu çevrelere aktarma fırsatı bulmuşlardır.

"Türkiye karşıtı lobilerin ülkemize karşı harekete geçtiği, bilgi kirliliğinin arttığı bir dönemde, ülkenin hak ve menfaatlerini korumak ve oluşturulmak istenen negatif kamuoyu algısının önüne geçmek üzere uluslararası arenadaki faaliyetlerin artması gerektiği bir dönemdeyiz. Hal böyleyken ve ülkemizin son yıllarda yurt dışında karşı karşıya bırakıldığı durum ortadayken, TOBB'un ülkemiz lehine GMF ile yaptığı yurt dışı lobi faaliyetlerine 'Çamur at izi kalsın' düşüncesiyle getirilmek istenen akıl dışı suçlamaları, karalama çabalarını hayretle ve üzüntüyle karşılıyor, kamuoyunun takdirine sunuyoruz."

 

 

 

 

TOBB'dan 'German Marshall Fund' iş birliği ile ilgili açıklama geldi ile ilgili etiketler TOBB TÜSİAD German Marshall Fund
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.