TOBB Üniversitesi'nin lobicisi, FETÖ'cü Emre Uslu'nun ev arkadaşı çıktı

SuperHaber'in, Türkiye'de tartışmalı faaliyetler yürüten ABD'li düşünce kuruluşu German Marshall Fund (GMF) hakkında hazırladığı özel dosya büyük yankı uyandırdı... GMF'nin, TÜSİAD ve TOBB gibi STK'lar tarafından fonlandığının ortaya çıkması da bu kurumlara yönelik eleştirileri beraberinde getirdi. Dosyamızın son bölümünde, konuyu TOBB Üniversitesi özelinde derinleştiriyor ve öne çıkan bir ismi, TOBB Eğitim ve Teknoloji Üniversitesi'nde görevli akademisyen Şaban Kardaş'ı mercek altına alıyoruz..

SuperHaber'in, Türkiye hakkında skandal analizler ortaya koyan ve CIA ile şüpheli ilişkileri bulunan Amerikan düşünce kuruluşu German Marshall Fund (GMF)'un bağışçıları arasında TOBB ve TÜSİAD'ın olduğunu ortaya çıkarması büyük ses getirdi.

ABD merkezli düşünce kuruluşu GMF'nin Ankara direktörünün bir hafta kadar önce kaleme aldığı ve Batı'ya Türkiye'deki iktidar değişimi sürecinde tavsiyeler veren skandal analizi de dün sayfalarımızda yer aldı.

SUPERHABER, SKANDAL BAĞLANTININ ÜZERİNE GMF DOSYASINI AÇTI

İlgili haberler üzerine TOBB'dan yapılan açıklamada GMF'ye yapılan bağışlar hakkında "Yurtdışı ilişkilerinde Türkiye lehine lobi faaliyeti yürütüldüğü" savunması yapıldı.

Bu çerçevede, TOBB'un GMF ile yürüttüğü ortak projelerden biri olan 2021 yılının şubat ayında, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği tarafından finanse edilen; GMF ile TOBB arasında gerçekleşen çalışma mercek altına alındı.

Bu proje kapsamında, daha önce Türkiye hakkında skandal analizi ile gündeme gelen GMF Ankara Direktörü Özgür Ünlühisarcıklı ile TOBB Eğitim ve Teknoloji Üniversitesin'den bir öğretim görevlisi olan Şaban Kardaş'ın ortaklaşa kaleme aldıkları bir rapor yazıldı.

Yazılan bu rapor, online bir platform üzerinden video konferans aracılığıyla GMF'nin Amerika'daki yetkililerine sunuldu.

TOBB Üniversitesi adına çalışmaya katılan öğretim görevlisi Kardaş'ın toplantıda verilen skandal mesajlara sessiz kalması, S-400'lerden vazgeçilmesini savunması ve Doğu Akdeniz'de karşılıklı taviz verilmesi gerektiğini söylemesi dikkat çekti.

3. BÖLÜM: TOBB'UN LOBİCİSİ... ŞABAN KARDAŞ KİMDİR?

Peki, TOBB'un, kendisinin de bağışçısı olduğu, CIA bağlantılı bir ABD düşünce kuruluşu ile "Türkiye lehine lobicilik faaliyeti" yapması için seçtiği Şaban Kardaş kimdir?

CIA ile bağlantısı olan ve TOBB tarafından da desteklenen German Marshall Fund of the US'in (GMF) Ankara Ofisi Direktörü Özgür Ünlühisarcıklı ile ortak rapor yazan ve "Amerika'nın geri döndüğü gibi ben de geri döndüm" diyen TOBB ETÜ Öğretim Görevlisi hangi ilişkiler ağına bağlı?

Yakından bakalım...

Şaban Kardaş, 1990'larda Uludağ Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler lisansını tamamladı. Kardaş daha sonra, 2001'de ODTÜ'de Uluslararası İlişkiler üzerine eğitim görmeye devam etti.

Hemen ertesi yıl, 2002'de Almanya'nın Bonn şehrindeki Bonn Üniversitesi'nde 'Avrupa Çalışmaları' üzerine master yapmaya başladı.

Bonn şehrinin, German Marshall Fund of the United States'in kurulduğu şehir olması da özellikle dikkat çekici...

UTAH ÜNİVERSİTESİ VE ABD YILLARI, ESKİ DOSTLUKLAR

8 yıl Almanya'da 'Avrupa Çalışmaları' üzerine master yapmasının ardından Kardaş'ın yolu ilginç duraklara vardı...

2010 yılında doktorasını yapmak için ABD'ye gitmeye karar veren Şaban Kardaş, gözüne FETÖ'nün çok etkin olduğu bilinen Utah Üniversitesi'ni kestirdi. Kardaş'ın doktorasını aldığı Utah Üniversitesi'nin 'Orta Doğu Çalışmaları' bölümünün FETÖ üyeleriyle dolu olduğu ise biliniyor. İşin en ilginç detaylarından biri, Şaban Kardaş'ın Utah Üniversitesi'nde doktora yaparkenki ev arkadaşı: Emrullah...

Şaban Kardaş'ın üniversitedeki ev arkadaşı, Türk kamuoyunda bugün Emre Uslu olarak tanınıyor.

ZAMAN GAZETESİ'NE YAZILAR GÖNDERDİ

Bu süreçte, Şaban Kardaş, ABD-Jamestown'daki evinden FETÖ'nün propaganda organı Zaman Gazetesi'ne yazılar göndermeye başladı ve Zaman'da yazar oldu.

GELECEK PARTİSİ LİDERİ AHMET DAVUTOĞLU'NA YAKIN BİR İSİM

Türkiye'ye geri dönen Şaban Kardaş, dönemin Dışişleri Bakanı ve bugünkü Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'na çok yakın bir isim olarak adından bahsettirdi. Davutoğlu'nun kontrolündeki donemde SETA araştırmacısıydı. Üstelik Dışişleri Bakanlığı'nda da danışmanlık yaptı.

ORSAM'DA MİLLİYETÇİ ANALİSTLERİN HEPSİNİ KOVMUŞTU

2014 yılına gelindiğinde, bizzat Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla, o dönem zaten Dışişleri Bakanlığı'nın yan kuruluşu gibi çalışan ORSAM (Orta Doğu Araştırmaları Merkezi)'nin Başkanlığına getirildi.

ORSAM'ın başına Şaban Kadaş getirildikten sonra kurumdaki tüm ulusalcı ve milliyetçi analistlerin atıldığı ve bir kıyım yapıldığı medyada geniş yer bulmuştu.

Üstelik, Davutoğlu tarafından, Kardaş'ın gelmesi için yerinden edilen ORSAM'ın kurucusu ve (eski) Başkanı olan Hasan Kanbolat görevini bırakırken şu ifadeleri kullanmıştı: “2008 yılından beri kurucusu olduğum ve başkanlığını yaptığım ORSAM görevimden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun tasarrufu üzerine 12 Şubat 2014 tarihi itibarı ile ayrılmış bulunmaktayım. ORSAM’ı neden bırakmak zorunda kaldığımı yazmak oldukça zor. Defalarca yazdım, yazdığımı sildim. Haklıyken susmak daha da zor. Ama Dışişleri Bakanlığı’na saygım susmamı gerektiriyor...”

BİR ANDA FETÖ'YE KARŞI POZİSYON ALMA KARARI VERDİ!

Emre Uslu'nun ev arkadaşı Kardaş, Türkiye'nin FETÖ'ye karşı savaş başlattığı dönemde ise birden tavır değiştirerek hükümetin en hararetli savunucularından biri oldu. Hatta Zaman gazetesinden ayrılarak Sabah gazetesinde yazmaya başladı.

POLİS AKADEMİSİ VE KARA HARP OKULUNDA DERS VERDİ

Şaban Kardaş'ın bu karanlık geçmişinde ise belki de en kritik detaylardan biri, 15 Temmuz 2016 darbesinden önce Polis Akademisi, Diplomasi Akademisi ve hatta Kara Harp Okulu'nda dersler vermiş olması.

TOBB'UN LOBİCİSİ ŞABAN KARDAŞ, 15 TEMMUZ 2016 SABAHI BAKIN NEREDEYDİ...

TOBB'un lobici akademisyeni, 2016 yılının 15 Temmuz sabahında, Büyükada'da sözde 'İran konulu' bir toplantıya katıldı.

15 Temmuz'da Büyükada'da gerçekleştirilen o toplantıda yer alan iki kişinin ismi ise özellikle dikkat çekiyor... Bunlardan ilki CIA'in Orta Doğu Direktörü Graham Fuller ile 'Türkiye'deki Kürt Meselesi' isimli bir kitap yazmış olan İstanbul doğumlu (ve elbette CIA bağlantılı) Henri Barkey.

Şaban Kardaş ve Henri Barkey, Büyükada'daki Splendid Palace Otel'de bir arada görüldüler. Bu toplantıya katılanlardan bir diğeri ise, daha önce pekçok kez medyada gündeme geldiği üzere, GMF'nin 1998'de Slovak seçimlerini birlikte etkilediği Açık Toplum STK'sının kurucusu Amerikalı yatırımcı George Soros ile bağlantısı ortaya çıkan ve bu çevrede 'kızıl ajan' olarak anılan Osman Kavala.

2017 YILINDA OSMAN KAVALA SORUŞTURMASINDA GÖZALTINA ALINDI

2017 yılında Şaban Kardaş, Terörle Mücadele polisleri tarafından Ankara'daki evinde gözaltına alındı. Gözaltına alınma sebebi ise Osman Kavala soruşturmasıydı. Sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Şaban Kardaş, son olarak TOBB Eğitim ve Teknoloji Üniversitesi'nin Siyasal Bilimler Fakültesi'nde Öğretim görevlisi oldu. 2021 yılının başlarında profesörlüğe yükseltildi.

Kaynak: SuperHaber

TOBB Üniversitesi'nin lobicisi, FETÖ'cü Emre Uslu'nun ev arkadaşı çıktı ile ilgili etiketler TOBB FETÖ Emre Uslu şaban kardaş German Marshall Fund
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.