TOBB Başkanı’ndan bir garip açıklama: Pandeminin etkisini iletişimle aştık

Türkiye, pandemi döneminde hükümetin aldığı kararlarla bu süreci az hasarla atlattı. Verilen hibe destekler, hammadde kolaylığı, vergi ve SGK primlerinde öteleme gibi uygulamalar işadamlarına nefes aldırdı. İnsanlar bu sayede işsiz kalmadı. Ancak bu durumu iş dünyasının çatı örgütü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, unuttu. Hisarcıklıoğlu, sıkıntının açıklamasındaki tek nedenin İletişim olduğunu söyledi.

TOBB başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) düzenlenen Bursa İş Dünyası ile İstişare Toplantısı'nın açılışına katıldı. Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, Covid-19 salgını ve Rusya-Ukrayna savaşının dünya ekonomisine etkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bu gelişmelerden, kaçınılmaz olarak tüm ülkelerin etkilendiğini belirten Hisarcıklıoğlu, "Pandemiden en az etkilenen iş dünyası, Türk iş dünyası. Bunun sebebi de aramızdaki iletişimin çok hızlı olması. Sizler sayesinde oldu. Ben hepsini dinliyorum. Atlantik'ten Pasifik'e kadar gördüğüm manzara şu: Herkes bizden daha fazla şikayetçi. Biz şikayetçiyiz de onlar bizden daha fazla şikayetçi. Bu da oda ve borsaların aldığı görevi bihakkın yaptıklarının en somut göstergesi" diye konuştu. Bu konuşma, toplantıyı izleyen işadamları arasında, oda ve borsa seçimleri sonrası yapılacak TOBB başkanlık seçimi nedeniyle yapıldığı yorumlarına neden oldu.

"ABD'Yİ İHMAL ETMİŞİZ"

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin, dünyanın en zengin ülkesi ABD'ye çok az ihracat yaptığını belirtti. Türkiye'nin bu ülkeye ihracatını "denizde bir damla su" olarak nitelendiren Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"2,5 trilyon dolar ithalat yapıyor ABD. Biz burayı ihmal etmişiz, yokuz burada. TOBB olarak 2010 yılında bir proje geliştirdik ve 'Türkiye'nin ihracatta var olmadığı yerlerde Türk Ticaret Merkezlerinin açılması lazım' dedik. Projeyi biz hazırladık, sunduk. Kıskançlık... Bizi devre dışı bıraktılar. Sonuçta Türkiye'ye faydalı olsun dedik ama olmadı. Çünkü fikir babası biziz, çalışan biziz, nasıl çalışılacağını biliyoruz. En sonunda TOBB'a 'Hadi gel bakalım, sen de kur' dediler. Chicago'da ilk Türk Ticaret Merkezi'ni açtık. Bu Türk Ticaret Merkezi'nde ne hizmet veriyoruz? Türk Ticaret Merkezi'nde tercümanlık yapıyoruz, müşteri buluyoruz, şirket kuruyoruz, avukatlık yapıyoruz, mali müşavirlik yapıyoruz. Her şeyi bırak montaj yapıyoruz. ABD’de büyük bir imkan var. Ticaret yapmak isteyene fırsat var."


HABER: İBRAHİM AÇAR

TOBB Başkanı’ndan bir garip açıklama: Pandeminin etkisini iletişimle aştık ile ilgili etiketler TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu covid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.