TMSF'den o iddialara yalanlama

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu(TMSF), "Carlos Ghosn'un, İstanbul’dan Beyrut’a götüren özel jetin Rıza Zarrab’a ait ve TMSF'nin kayyımlığında olduğu” yönündeki iddialarla ilgili açıklama yaptı.

TMSF, CEO Carlos Ghosn'un, İstanbul'dan Beyrut'a götüren özel jetin Rıza Zarrab'a ait ve TMSF'nin kayyımlığında olduğu' iddialarına yönelik yaptığı açıklamada söz konusu özel jetin Fon ile hiçbir ilgisinin bulunmadığı bildirildi.

TMSF'den yapılan açıklamada, "Basın Yayın ve İnternet Haber sitelerinde çıkan 'Carlos Ghosn'un, İstanbul'dan Beyrut'a götüren özel jetin Rıza Zarrab'a ait ve TMSF'nin kayyımlığında olduğu" iddia edilmiştir. Çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Rıza Zarrab'a ait şirket ve varlıklar TMSF kayyımlığında yönetilmediği gibi haberde bahsedilen özel jetin TMSF ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. " denildi.

TMSF'den o iddialara yalanlama

VALİLİK DE AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği, söz konusu olaya ilişkin olarak açıklama yaptı. Söz konusu açıklamada, ''Japonya’dan yasa dışı yollarla Atatürk Havalimanına gelen Nissan eski CEO'su Carlos Ghosn’un Türkiye üzerinden Lübnan'a kaçmasına imkan sağlamak iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, özel bir havayolu şirketinde görevli pilotlar (N.P, Ö.B.B, S.K, B.K.S) ile şirket yöneticisi (O.K) ve yer hizmetleri şirketinde çalışan (F.K ve İ.M.H) adlı (7) şüpheli, Cumhuriyet Savcılığı talimatlarıyla İl Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince gözaltına alınmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'' ifadeleri yer aldı.

TMSF'den o iddialara yalanlama ile ilgili etiketler TMSF Reza Zarrab Nissan Japon Carlos Ghosn
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.