'Uzan'lardan 5 milyar dolar alacağımız var'

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, 2020 yılına ilişkin faaliyetleri basın mensuplarına açıkladı. Burada yaptığı konuşmada Uzan'ların borcunu da açıklayan Gülal, ''Hala 5 milyar dolara yakın alacağımız var, yurt içinde bir varlıkları kalmadı'' dedi.

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, 2020 yılı faaliyetleri ve 2021 yılındaki hedefleri açıkladı. 

Söz konusu sohbet toplantısında kayyum şirketlerine değinen Gülal, hukuki süreçlerin neticelenmesi gerektiğini vurgulayarak, ''Koza Altın'ı Türkiye Varlık Fonu'na devredebiliriz'' dedi.

Erciyes Anadolu Holding'in yapılanmasından övgüyle söz eden Gülal, ''Halka arz bir metot olabilir. Şirketlerimiz pırıl pırıl. Şartlar olgunlaştıktan sonra satış işlemleri de gündeme gelebilir'' ifadelerini kullandı.

Kurumun aslında mevduat sigortacılığı üstüne kurulduğunu belirten Gülal, TMSF'nin Avrupa'nın en kuvvetli sigortacılık kurumlarından biri taline geldiğini belirtip, ''Rezervimiz 68 milyar TL büyüklüğe ulaştı. Dünyadaki en yüksek rasyolardan birine sahibiz'' dedi.

İlerleyen süreçte rezevleri de büyüteceklerini vurgulayan TMSF Başkanı, ''Birkaç yıl sonra 100 milyar liralık rezerv büyüklüğüne ulaşacağız. İleriki süreçte belki ticari mevduatı da buna dahil eder miyiz diye düşünüyoruz ama onun için biraz daha zamana ihtiyacımız var. Bunun için yasa değişikliği lazım." diye konuştu.

''UZAN'LARDAN 5 MİLYAR DOLAR ALACAĞIMIZ VAR''

İstanbul'un Ataşehir ilçesinde yer alan 'Ataşehir Modern' isminde bir inşaat projesini de yürüttüklerini belirten Gülal, ''Lansman sonrası satışa çıkıyoruz. 1113 konutluk bir proje. Oradan 1 milyar lira alacak tahsili yapabiliriz. Böylece meşhur Balkaner Dosyası'nı da kapatacağız'' ifadelerini kullandı.

Uzan Grubu sürecine de değinen Gülal, hali hazırda 5 milyar dolarlık alacakları olduklarını belirtip ''Yurt dışında çalışmalarımıoz sürüyor. Yurt içinde bir varlığın kalmadığını görüyoruz. Artık diğer dosyaların da tahsil kabiliyeti çok zayıf'' dedi.

 

'Uzan'lardan 5 milyar dolar alacağımız var' ile ilgili etiketler TMSF Cem Uzan Avrupa Muhiddin Gülal
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.