TL ile ihracat yapana Eximbank'tan kredi müjdesi!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk lirası ile ihracat yapan KOBİ'lere Türk lirası kredisi imkanı sağlayan Türk Eximbank'ın, KOBİ dışı firmalara da Türk lirası ile kredi kullandıracağını söyledi. Pekcan yazılı açıklamasında kredi kullanımının bugün itibarıyla başlayacağını da duyurdu.

Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Bakan Ruhsar Pekcan, "KOBİ dışı firmalar için ise; bir yıl vadeli, TCMB günlük ağırlıklı ortalama fonlama faizi baz alınarak belirlenecek faiz oranı ile 6 ayda bir faiz ödemeli olarak, daha önce Nisan ayında başlayacağımızı duyurduğumuz yeni bir kredi programı 22 Nisan 2019 itibarıyla devreye alınacaktır" dedi.

Pekcan, Eximbank'ın bu imkanının yerel paralarla ticaretin geliştirilmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Eximbank KOBİ'lere 2017 yılında 2.1 milyar lira, 2018 yılında ise 7.7 milyar lira olmak üzere toplamda yaklaşık 10 milyar lira ilave kredi desteği sağladı. Pekcan, desteğin 2019 yılında artarak devam edeceğini söyledi.

TL ile ihracat yapana Eximbank'tan kredi müjdesi! ile ilgili etiketler Ticaret Bakanlığı Ruhsar Pekcan İhracat KOBİ
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.