Tiyatro, opera ve bale gösterileri yasak kapsamından çıkartıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı açık ve kapalı mekanlarda sahnelecek tüm tiyatro, opera ve bale gösterilerinin yasak kapsamının dışına alındığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada söz konusu gösterilerin Hıfzıssıhha Kurulları'nda alınan kararların kapsamı dışında olacağı belirtildi.

Koronavirüs salgını gerekçesiyle, açık alanlarda konser, gösteri, tiyatro, festival vb. etkinliklerin yasaklanmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan kritik bir açıklama geldi.

Söz konusu yasakların Covid-19 tedbirlerine uyulması koşuluyla açık ve kapalı mekânlarda sahnelecek tüm tiyatro gösterimleri ile opera ve bale temsillerini kapsamayacağı duyuruldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"İçişleri ve Sağlık Bakanlıklarımız ile yaptığımız değerlendirmeler neticesinde, açık ve kapalı mekânlarda sahnelecek tüm tiyatro gösterimleri ile opera ve bale temsilleri, Bakanlığımızca 23 Haziran 2020 tarihinde yayımlanan Kültür ve Sanat Tesislerinde Kontrollü Normalleşme Süreci Genelgesi'ndeki kurallara uyulmak koşulu ile Hıfzıssıhha Kurullarınca alınan kararların kapsamı dışına alınmıştır."

Tiyatro, opera ve bale gösterileri yasak kapsamından çıkartıldı ile ilgili etiketler Kültür ve Turizm Bakanlığı tiyatro opera bale
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.