Titanic gerçek mi? Titanic gemisi neden battı? Niye çıkarılmıyor?

Batmaz denilen Titanic gemisinin batışı filmlere, tiyatrolara ve kitaplara konu oldu. 14 Nisan 1912 yılında karşısına çıkan bir buzdağına çarparak 2200'den fazla insanın hayatını kaybettiği Titanic gemisi neden battı? Yaklaşık 70 bin ton ağırlığında olan Titanic neden çıkarılmıyor?

Southamtpon Limanı'ndan yola çıkan ve bir gece yarısı karşısına çıkan bir buzdağına çarparak batan Titanic, tarihin görüğü en kötü gemi kazalarından biridir. Peki Titanic gerçek mi? Titanic neden battı, neden çıkarılmıyor?

TİTANİC GEMİSİ NEDEN BATTI?

Titanic filmi ile birçoğumuzun tanışma hikayesi farklıdır. Ancak 1997 yılı James Cameron imzalı Titanic filmi hepimizi batan gemi hakkında araştırmaya itti. Rose ve Jack'in hüzünlü hikayesinin anlatıldığı Titanic filmi ikilinin aşkına odaklanmamızı sağlasa da tarihi gerçekler de orada durmaktadır.

Döneminin en modern gemisi olarak bilinen ve tüm zenginlerin hayran olduğu gemi için batmaz deniliyordu. Süslenmiş bir gemiydi. Eksikleri vardı. 14 Nisan 1912'de Southampton Limanı'ndan Amerika'ya gitmek üzere demir alan gemi ilk yolculuğunda inanılmaz bir ihmal sonucu battı.

2 saat 40 dakika içinde sulara gömülen gemiyla birlikte yaklaşık 2200 kişi de hayatını kaybetti.

Titanik - Box Office Türkiye

Cesetler asla bulunamadı. Zira o derinlikte kemikler yüksek hızda çözülmüştü. Sadece 706 kişi o faciadan sağ olarak kurtulabildi.

Titanik Filmiyle Tanınan Güzel ve Başarılı Oyuncu Kate Winslet Kimdir?

1996 yılında Titanik filmini çekmeye karar veren James Cameron, her ne kadar aşk filmini anlatacak olsa da asıl amacı doğru bir şekilde Titanik'i anlatabilmekti. Bunun için çekimlerden önce ekiple birlikte Titanik hakkında her şeyi öğrenmeye başladılar. Batığa tam 33 kez dalış yaptı. Tarihi anlatacak olan bu filmin tutarlı olabilmesi içi bu araştırma gerekliydi. Karakterlerin aileleri hala yaşadığı için doğruya sadık kalabilmeleri lazımdı. Modeller çıkarıldı. Fotoğraflara bakılarak odaların tasarımları yapıldı.

TİTANİK FİLMİ OYUNCULARI KİMLER?

Leonardo DiCaprio: Jack Dawson
Kate Winslet: Rose DeWitt Bukater/Dawson
Billy Zane: Caledon Nathan
Kathy Bates:
Margaret "Molly" Brown
Frances Fisher: Ruth DeWitt Bukater
Victor Garber: Thomas Andrews
Bernard Hill: Kaptan Edward Smith
Jonathan Hyde: Joseph Bruce Ismay
Danny Nucci: Fabrizio De Rossi
David Warner: Spicer Lovejoy
Bill Paxton: Brock Lovett
Gloria Stuart: Rose Dawson Calvert

Titanic gerçek mi? Titanic gemisi neden battı? Niye çıkarılmıyor? ile ilgili etiketler Leonardo DiCaprio titanic neden battı titanic gerçek mi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.