TİSK: Asgari ücretin 3 bin 100 TL olması yönünde bir teklifimiz yok!

Asgari Ücret Belirleme Komisyonu'nun 3. toplantısı sonrası 3 bin 100 TL teklif verdiği söylenen TİSK, twitter hesabından kamuoyu duyurusu yaptı. Yazılı bir metin paylaşan TİSK, açıklamasında 'Asgari ücretin 3 bin 100 TL olması yönünde bir teklifimiz yok' dedi.

Bugün 3. gerçekleşen Asgari Ücret Belirleme Komisyonu toplantısı ardından Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), 3 bin 100 TL teklif sunduğu açıklamaları sonrası basın açıklaması yayınladı. 

"HİÇBİR TEKLİF VEYA RAKAM DİLE GETİRİLMEMİŞTİR"

Basına bazı hatalı rakamların yansıdığını vurgulayan TİSK yazılı açıklamasında, “Asgari Ücret Belirleme Komisyonu toplantısında asgari ücrete ilişkin hiçbir teklif veya rakam dile getirilmemiştir. Toplantıda TÜİK tarafından sağlanan parametreler ve Hacettepe Üniversitesi beslenme kalıbı referanslarına göre asgari geçim tutarına ilişkin hesaplamalar yapılmıştır. Geçtiğimiz yıllarda kullanılan formüller, hesaplamalar, varsayımlar ve yaklaşımlar üzerinden yapılan çalışmada, asgari geçim tutarına ilişkin belli bir bant aralığında sonuçlara ulaşılmış ve komisyon çalışmalarında değerlendirilecek göstergelerden biri olarak değerlendirmeye sunulmuştur” ifadelerini kullandı. 

 "RAKAMSAL ÖNERİ SUNULMADIĞININ ALTINI ÖZELLİKLE ÇİZMİŞTİR"

Asgari ücretin 3 bin 100 TL olarak belirlenmesi yönünde TİSK’in bir önerisinin olmadığının öne çıktığı yazılı açıklamanın devamında, “Bu rakamlar kesinlikle herhangi bir tarafın asgari ücret önerisini içermemektedir. Bu kapsamda TİSK’in asgari ücretin 3 bin 100 TL olarak belirlenmesi yönünde bir önerisi olmamıştır. Toplantı sonrası yapılan basın açıklamasında da Genel Sekreterimiz Akansel Koç herhangi bir rakamsal öneri sunulmadığının altını özellikle çizmiştir. Asgari ücretli çalışanları enflasyona karşı koruyacak ve tüm tarafların üzerinde anlaşabileceği ortak bir rakam tespit edilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Çalışanlarımızla birlikte büyümeyi benimsemiş bir kuruluş olarak, çalışanlarımıza, işletmelerimize ve ülkemize fayda sağlayacak her kararın altına imza atacağımızı bir kez daha vurgulamak isteriz” ifadelerine yer verildi.

 

 

TİSK: Asgari ücretin 3 bin 100 TL olması yönünde bir teklifimiz yok! ile ilgili etiketler asgari ücret basın tisk Açıklama rakam
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.