Tırnaklarınızı hemen kontrol edin! Yatay ve dikey çizgiler problem yaratabilir

Pek çok kişinin başına gelebilecek olan tırnaklarda yatay ya da dikey çizgilerin oluşumu ya da lekelenme, uzun süredir devam ediyorsa problem olabilir. İşte detaylar…

Güzelliği ve bakımı en çok gösteren bölgelerden biri olan tırnak, bir kişiyle konuşurken dikkat çeken ilk kısım olmasıyla önemli. Aynı zamanda beslenme işleminin yapılması nedeniyle temizliği açısından son derece önemli olan tırnaklar, pek çok hastalığın habercisi de olabiliyor. Bu nedenle tırnaklarınızda oluşan yatay veya dikey çizginin nedenlerini bilmeniz gerekiyor.

Baştan belirtelim; dönem dönem oluşan çizgiler, kendiliğinden ya da kısa süre içerisinde geçiyorsa bu durumu uzmanlara göre önemsememeniz normal. Ancak uzunca süre geçmeyen çizgiler, pek çok hastalığın habercisi olabileceği için mutlaka önemsenmesi gerekiyor. Peki, tırnakta yatay ve dikey çizgiler neden olur, sebebi nedir? Tırnaktaki çizgilerin nedeni ne? İşte cevaplar…

PEK ÇOK HASTALIĞIN BELİRTİSİ OLABİLİR

Tırnaklarınızı hemen kontrol edin! Yatay ve dikey çizgiler problem yaratabilir

Parmaklardaki canlı cilt hücrelerinden oluşan tırnaklar, egzama ve cilt kuruluğu gibi pek çok sorundan etkilenebilir. Aynı zamanda; kalsiyum, protein, çinko veya A vitamini gibi vitamin ve mineral eksikliğinden de tahmin edildiğinden daha çabuk ve daha yoğun etkilenen tırnaklar, aslında vücudun en belirgin haberci mekanizmalarından biridir. Tırnaklar tüm bu sebeplerden dolayı yatay ve dikey çizgiler oluşabileceği gibi yaşlanma sürecinin bir parçası olarak da ortaya çıkabilir.

DOKTORA MUTLAKA DANIŞMAK GEREKİR

Doğal süreç içerisinde oluşabilen yatay dikey çizgilerin yanı sıra renk değişimi gibi etmenlerin de görülmesi pek çok hastalık riskini ortaya çıkarır. Bunlardan ilki tırnaklarda mantar enfeksiyonu (onikomikoz) olmasıdır. Zira bu enfeksiyon tırnak katlanmalarına neden olabilir. Yine tırnak sedefi, anemi olarak isimlendirilen kansızlık, egzama, cilt kuruluğu, iltihaplar, vitamin ve mineral eksikleri (A vitamini, D vitamini, B12 vitamini, biotin, kalsiyum ve çinko), diyabet, tiroid, böbrek rahatsızlıkları, yetersiz beslenmeden kaynaklı protein eksiliği ya da yaşlılık bu görüntülerin sebebi olabilir. Tırnaklarınızdaki kötü görüntüden kurtulmak için ise, mutlaka uzmana başvurmanız gerekiyor. Zira bu görüntünün tedavisi için uzmanın altında yatan nedeni bulması ve bu nedeni tedavi etmesi şart. 

Tırnaklarınızı hemen kontrol edin! Yatay ve dikey çizgiler problem yaratabilir ile ilgili etiketler hastalık doktor
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.