Tırnak kesmek abdesti bozar mı? Namaz kılınabilir mi?

Tırnak kesmek abdest bozar mı? Tırnak kesince namaz kılınabilir mi sorularının yanıtı haberimizde. Diyanet İşleri Başkanlığı ilmihal bilgilerine göre tırnak kesmenin abdesti bozup bozmayacağı konusu merak ediliyor. İşte detaylar..

Tırnak kesmek abdest bozar mı? Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre tırnak kesip namaz kılınabilir mi? İşte yanıtı..

TIRNAK KESMEK ABDEST BOZAR MI?

Tırnak kesmek abdesti bozmaz. Abdest, tuvalete giden kişinin yaptığı şeylerle bozulur. Bunlar, idrar, büyük abdest ve yellenmedir. Uyku da yellenmeye sebep olacağından abdest bozucu olarak kabul edilmiştir. 

Abdesti bozan şeyler nelerdir? | Gündem Haberleri

Yedi şey abdesti bozar:


1- Önden ve arkadan çıkan şeyler, abdesti bozar. Yalnız, erkeğin ve kadının önünden çıkan yel, abdesti bozmaz. Bu, çok az kimsede olur. (Kulağa akıtılan ilaç, ağzından çıksa, idrar yoluna konan pamuk, ıslanıp düşse, kadınların rahme koyduğu ilaç, geri gelse abdesti bozar.)

2- Ağızdan çıkan necis şeyler. (Ağız dolusu kusmak, kan tükürmek bozar.)

3- Deriden kan ve irin gibi şeylerin çıkması. (Göz hastalığı sebebiyle, gözünden ağrıyla yaş akması, burnundan veya kulaktan gelen kan ve irinin dışarı çıkması bozar. Maliki'de ise bozmaz.)

4- Uyumak. (Bir yere dayanıp uyusa, dayandığı şey alınınca düşecek gibi olursa bozulur.)

5- Bayılmak. (Sarası tutarsa veya delirse abdest bozulur.)

6- Namazda kahkaha ile gülmek.

7- Mübaşeret-i fahişe, yani karı koca çıplak olarak avret yerlerini sürtünmek. (Başka yerlerine dokunmak şehvete sebep olsa da, Hanefi’de abdesti bozmaz.)

Tırnak kesmek abdesti bozar mı? Namaz kılınabilir mi? ile ilgili etiketler Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet TV tırnak kesmek abdest bozar mı
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.