"Tiramisunun babası" olarak bilinen Ado Campeol hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü İtalyan tatlısı tiramisunun "babası" olarak adlandırılan Ado Campeol 93 yaşında yaşamını yitirdi. Campeol'ün yaşadığı Veneto'nun Bölge Valisi, Twitter’dan yaptığı açıklamada, "şehir, yemek ve şarap tarihindeki bir yıldızı daha kaybetti." ifadesini kullandı.

BBC’nin haberine göre, kahve ve mascarpon peynirinin buluştuğu ünlü tatlının ilk kez Campeol’un eşi Alba ve restoran şefi ile restoranda yapıldığı sanılıyor. Ana malzemesi mascarpone peyniri ve kahve ile ıslatılan kek olan tatlı, restoranın menüsüne 1972 yılında eklendi. Tatlının, restoran menüsünde 1972'de yer aldığı ancak Campeol ailesi tarafından patentinin alınmadığı kaydedildi.

"Tiramisunun babası" olarak bilinen Ado Campeol hayatını kaybetti

Türkçe karşılığı "beni al" olarak çevrilen tiramisunun çok sevildiği ve İtalyan mutfağının bir parçası haline geldiği belirtiliyor.

Başka bir rivayete göre ise restoran şefi Roberto Linguanotto, vanilyalı dondurma yaparken içine yanlışlıkla mascarpon peynirinin düşmesi sonucu ortaya çıkan tiramisunun tarifini Campeol’un eşiyle paylaştı.

"Tiramisunun babası" olarak bilinen Ado Campeol hayatını kaybetti

 

"Tiramisunun babası" olarak bilinen Ado Campeol hayatını kaybetti ile ilgili etiketler Tiramisunun babası Ado Campeol italyan tatlısı tatlı tiramisu
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.