Tıp eğitiminde küresel vizyon: İSTÜN

İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (İSTÜN) tıp eğitiminde yeni bir vizyonu hayata geçirmeye talip oldu. İSTÜN, üniversite kayıt döneminin başlamasına sayılı günler kala, "vakıf üniversiteleri para kazanma odaklı olmamalı" anlayışını prensip edinerek başarılı ve idealist öğrencilere kapılarını ardına kadar açtı...

Yaklaşık 2,5 milyon adayın katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 27 - 28 Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleştirilen oturumlarının tamamlanmasıyla birlikte gözler sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrildi.

YKS 2020 sonuçları, ÖSYM sınav takviminde yer alan bilgiye göre 28 Temmuz 2020 tarihinde adayların erişimine açılacak.

On binlerce gencin geleceğini şekillendirecek YKS tercihlerinin tarihi ise sınav sonuçları açıklandıktan sonra, ÖSYM tarafından duyurulacak. Bu süreçle birlikte üniversitelerin kayıt programları da netlik kazanacak.

Bu çerçevede üniversite sınavında başarılı olan adayların ilgi gösterdiği konular arasında eğitim-öğretim alanında vitrine çıkan yeni kurumlar da yer alıyor.

Eğitim hayatlarında temelini atacakları kariyerlerine en güçlü altyapıyı sağlamayı amaçlayan öğrenciler üniversite seçimlerinde ince eleyip, sık dokuyor. Bu konuda tüm alternatifler ve tercih seçenekleri kayıt dönemlerinde tek tek gözden geçiriliyor.

Tıp eğitiminde küresel vizyon: İSTÜN

İşte bu bağlamda İstanbul'da ilk kez 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde öğrenci kabul edecek olan İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (İSTÜN) dikkat çekiyor.

Dört fakülte ve bir meslek yüksekokulu ile öğrenci kabul edecek olan, üniversitede; Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu dahilinde sekiz lisans ve beş ön lisans programı yer alıyor.

ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU FORMU

MAHMUT BİLGİÇ'İN 40 YILLIK HAYALİ...

Türkiye'nin ilaç devlerinden NEUTEC'in sahibi Mahmut Bilgiç'in Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu Bilgiç Vakfı öncülüğünde kurulan üniversite, bireylere ve toplumlara küresel boyutta hizmet veren, tıp ve bilimin en ön saflarında yer alacak mezunlar yetiştirmeyi hedefliyor.

Kâr odaklı olmaktan ziyade, topluma fayda sağlamak amacını öncüleyerek bu dev eğitim projesine imza atan Mahmut Bilgiç İSTÜN'ü kurmaktaki gayesini şu sözlerle dile getiriyor;

"Üniversitemizde global alanda uzmanlar yetiştireceğiz. Daha birinci sınıftan itibaren dünyanın 50’den fazla ülkesinde milyonlarca insanın hayatına olumlu katkı sağlamış yöneticilerin, kanaat önderlerinin, öğretim görevlilerinin kanatları altında yetişecek öğrencilerimiz. Hayatları boyunca köklerini Türkiye’de salmış bu kalıcı eserin global bir parçası olmaktan gurur duyacaklar."

Tıp eğitiminde küresel vizyon: İSTÜN - Resim : 2

VAKIF ÜNİVERSİTELERİNİN ÖNEMİ DAHA DA ARTTI

Diğer yandan, Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'ün vakıf üniversiteleri konusunda attığı son adımlar da bu amaç doğrultusunda İSTÜN'e büyük imkanlar sağlıyor.

Yeni anlayışa göre, vakıf üniversitelerinde öğrenciden para kazanma odaklı eğitim yerine başarıyı taçlandıracak anlayış öne çıkartıldı. Bu maksatla burslu öğrenci kontenjanları yükseltildi ve başarılı gençlerin vakıf şemsiyesi altında eğitime ulaşabilmesinin önündeki engeller kaldırıldı.

YÖK'ün Türkiye'deki yüksek öğretimde büyük değişime yol açacak başarı odaklı bu hamlesinin ilk örneklerinden biri ise İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi oldu.

Üniversite bu kapsamda, 165 öğrenciye tam burslu lisans, 200 öğrenciye ise tam burslu önlisans eğitimi verecek. İSTÜN ayrıca yarım burslu öğrenci de kabul edecek.

Tıp eğitiminde küresel vizyon: İSTÜN - Resim : 3
 
İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (İSTÜN) ayrıca, başarıyla mezun olan öğrencilerine iş garantisi imkanı da sunacak.

Üniversite kayıt döneminde merak edilen bir diğer konu ise kampüslerin lokasyonları ve fiziki şartları... İSTÜN'ün İstanbul Esenler'de bir, Zeytinburnu'nda iki kampüsü bulunuyor.

KAMPÜSLER KONUSUNDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

Tıp eğitiminde küresel vizyon: İSTÜN - Resim : 4

- Bilgiç Vakfı Hakkında

Vakıf, Bilgiç ailesinin sağlık ve ilaç sektörlerinde uluslararası boyutta 30 yılda kazandıkları deneyimleri, eğitim alanına aktarma hedefiyle 2018 yılında kuruldu.

Vakfın Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Bilgiç;

1966 tarihinde Boyabat’ta doğmuştur. Pertevniyal Lisesinden sonra İstanbul Üniversitesi Eczacılık bölümünden mezun olmuş ve yüksek lisansını yine İstanbul Üniversitesinde tamamlamıştır. 1978 yılında eczacılık alanında başlayan tecrübesini, kendi eczanesini açarak ileri taşımıştır.

1992 yılında ilaç sektörüne adım atmış ve 28 yılda ulusal ve uluslararası alanda birçok ilaç geliştirmiştir. Eğitim konusundaki hayalini 2020 yılında İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesini kurarak gerçekleştirmiştir.

 

 

 

 

 

Tıp eğitiminde küresel vizyon: İSTÜN ile ilgili etiketler YKS üniversite Mahmut Bilgiç İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi İSTÜN vakıf
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.