Tıp dünyası yeni yıla gözü yaşlı giriyor

Çin’de 2020 yılının ilk aylarında ortaya çıkan ve daha sonra dünyaya yayılan koronavirüs, dünyanın birçok ülkesinde yüz binlerce insanın yaşamını yitirmesine neden oldu. Ülkemizde de çok sayıda insan koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Salgınla en ön sırada savaşan sağlık camiası da salgına büyük oranda kayıp verdi. Türkiye, 2021 yılına dün kaybettiği 4 doktor, 3 hemşire ve 1 sağlık çalışanının ölümü ile hüzünlü ve yaslı giriyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye ölümcül koronavirüs hastalığı ile mücadelesini aralıksız olarak sürdürmeye devam ediyor. Alınan tüm tedbirlere rağmen iki ay önce hızla artan ve yayılan vakalarla birlikte koronavirüse yakalananlar ile ölümler de artmaya başlamıştı.

Sağlık Bakanlığı’nın aldığı sokağa çıkma kısıtlamaları ile vakaların düştüğü gözlemlendi. Öte yandan Çin’de geliştirilen ilk parti koronavirüs aşısı da önceki gün Çin'den Ankara’ya getirildi.

KAHRAMAN VE FEDAKAR SAĞLIKÇILARA MİNNETTARIZ

Ülkemizde çok sayıda insan koronavirüsten etkilendi. Sağlık camiasında en başta salgın hastalık ile mücadele eden doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık çalışanları olmak üzere toplam 300 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye, yurdun her yerinde fedakarca ve kahramanca görev yaparak koronavirüs ile mücadele eden doktorlar, hemşireler ve tüm sağlık çalışanlarına minnettar olduğunu her fırsatta gösterdi.

4 DOKTOR VE 3 HEMŞİRE DAHA KORANA KURBANI OLDU!

Türkiye, 4 doktor, 3 hemşire ve 1 sağlık çalışanının daha koronavirüs nedeni ile yaşamını yitirmesiyle 2021 yılına hüzünlü ve gözü yaşlı giriyor.

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre,

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Nöroloji Uzmanı olarak görev yapan Doktor Mustafa Yiğit,

Tıp dünyası yeni yıla gözü yaşlı giriyor

Iğdır Devlet Hastanesi'nde Diyaliz Sorumlusu İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Emin Akyıldız,

Tıp dünyası yeni yıla gözü yaşlı giriyor - Resim : 2

Denizli Merkezefendi'de özel bir klinikte Medikal Estetik Uzmanı Doktor Hakan Türkoğlu,

Tıp dünyası yeni yıla gözü yaşlı giriyor - Resim : 3

ve Hatay Antakya'da Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı doktor Adnan Ezelsoy, koronavirüs kurbanı oldu.

Tıp dünyası yeni yıla gözü yaşlı giriyor - Resim : 4

Öte yandan Karabük Safranbolu Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Sorumlu Hemşiresi 43 yaşındaki Nihal Karataş,

Tıp dünyası yeni yıla gözü yaşlı giriyor - Resim : 5

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi İşitme ve Tarama Ünitesi'nde Hemşire Özlem Şahin,

Tıp dünyası yeni yıla gözü yaşlı giriyor - Resim : 6

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Psikiyatri Bölümü'nde Sorumlu Hemşire Sakine Fulya Özer de koronavirüs nedeniyle hayatlarını kaybetti.

Tıp dünyası yeni yıla gözü yaşlı giriyor - Resim : 7

Yine İstanbul İSKİ Kadıköy Şube Müdürlüğü'nde memuru Kadir Gökçe de salgın hastalık nedeni ile vefat etti.

Tıp dünyası yeni yıla gözü yaşlı giriyor - Resim : 8

Bu arada, Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü, 112 acil servis hizmetlerinde ambulans şoförü olan 42 yaşındaki Hasan Aslan'ın da 28 Ağustos'ta koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmesinin meslek hastalığı sayıldığı öğrenildi.

Tıp dünyası yeni yıla gözü yaşlı giriyor - Resim : 9

Tıp dünyası yeni yıla gözü yaşlı giriyor ile ilgili etiketler salgın doktor hemşire Sağlık çalışanları korona ölü sayısı
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.