İslam'a ve AK Parti'ye nasıl bakıyordu?

Türk müziğine unutulmaz eserler bırakan yorumcu, piyanist ve besteci Timur Selçuk vefat etti. Selçuk'un kendisine dair çok özel detayları anlattığı programın görüntüleri ise yeniden gündeme geldi. Programda İslam'a ve AK Parti'ye bakışını anlatan Selçuk, "Ben beş vakit namaz kılmıyorum, günde iki kez kılıyorum" demişti.

Türk müziğinin unutulmaz ustalarından Münir Nurettin Selçuk ile tiyatro sanatçısı Şehime Erton'un oğlu olan Timur Selçuk, 74 yaşında hayata veda etti.

Usta sanatçının günde beş vakit değil de her gece Allah rızası ve ölmüşler için ikişer rekat namaz kıldığını belirttiği görüntüler yeniden gündeme geldi.

Hulki Cevizoğlu'nun programında konuşan ve ibadet ederken aynı sureyi 3 ayrı mealden okuduğunu belirten Selçuk, "Hangisini kabul ediyorsunuz?" sorusuna ise "Hepsi benim için değerlidir. Yaradan bize bunu hepimiz Kur'an'dan yaşam ahlakını çıkarmak için yollamadı mı Arapça olarak? Bunu Türkçe olarak bana aktaranlar üçü de ahlaklı insan değil mi" yanıtını vermişti.

Allah'a secde etmeden yatmak istemediğini söyleyen Selçuk, 10 yıldan fazladır uyumadan önce namaz kıldığını ifade etmişti.

İslam'a ve AK Parti'ye nasıl bakıyordu?

AK PARTİ'YE BAKIŞI

Cevizoğlu'nun ''AK Parti'liler kızmasın ama neredeyse AK Parti iktidarından sonra gibi'' yorumu üzerine ise şu yanıtı vermişti:

"Onlara da her zaman eleştirilerimle birlikte iyi dileklerimi de ilettim. Çünkü onların yapacağı iyi şeyler hepimiz için iyi şeylerdir. Artık ben ona oy vermedim diye süreki muhalif olmak, bestelerimizi 'şu partiden olanlar dinlemesin' demiyoruz.

Dolayısıyla ben olgunluk yaşımdan sonra, 65 yaşımdan sonra siyasi görüş doğrultusunda değil de hayırdan ve barıştan yana oldum. Çünkü Kur'an bunu söylüyor. Çocukluğumdan beri annemiz babamız bunu öğütlerdi de onun mesajını olgunlukla birlikte daha iyi anlamaya başladım. Ve sanki benim sol görüşüm ile yaradanın ayetleri içindeki emekten ve insan değerinden yana konular... Ben Kur'an'da da bunu gördüm, kendi sol görüşümde de bunu gördüm"

İslam'a ve AK Parti'ye nasıl bakıyordu? ile ilgili etiketler İslam Kur'an namaz AK Parti Timur Selçuk hulki cevizoğlu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.